Muzeele etnografice sunt o oază de tradiție și istorie a satelor românești. Aceste muzee conțin case tradiționale din lut sau lemn, lăcașe de cult, mori de vânt sau de apă, obiecte decorative tradiționale, mai bine spus sunt cadrul perfect pentru ședințele foto tradiționale.

Sursa: Georgiana și Adrian. Nuntă tradițională în București, Fotograf Lupașcu Photography
Sursa: Iulia și Ioan. Nuntă tradițională în Micul Paris, Fotograf Florian Cristache
  • Muzeul Satului Bucovinean pune în valoare patrimoniul popular al Moldovei. În prezent dispune de un număr de peste 30 de constucții din lemn: case tradiționale, anexe gospodărești, ateliere meșteșugărești și o biserică din lemn la care se pot efectua cununii religioase.
Sursa: Iulia și Andrei. Nuntă tradițională în Bucovina, Fotograf Oana Toma
Sursa: Andreia și Ionuț. Nuntă tradițională la Muzeul Satului Bucovinean., Fotograf Vlad Ilaș
  • Muzeul Golești Argeș a fost înființat de către regele Carol al II-lea în anul 1939. Acesta reflectă istoria culturii și a civilizației românești din zona Argeșului.
Sursa: Ileana și Eugen – Nuntă tradițională din Topoloveni, Argeș, Fotograf Mihai Nițoiu
  • Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Sibiu se întinde pe o suprafață de 96 de hectare, și adăposește un număr de 300 de construcții în stil tradițional. Este unul din cele mai mari muzee în aer liber din România. Se pot efectua cununii religioase la biserica din cadrul muzeului. De asemenea, există două hanuri la care se pot realiza nunți tradiționale.
Sursa: Ana-Maria și Răzvan – La împletirea vechiului cu noul, Fotograf Fotonika Cluj
Sursa: Cati și Damien – Nuntă românească, cu obiceiuri alese, Fotograf Wedding Faeries Photography
  • Muzeul Satului din Cluj este amplasat lângă pădurea Huia, una dintre cele mai bogate păduri ale Clujului. Acest muzeu prezintă bogăția culturală a mai multor zone ale țării precum Maramureș, Bistrița, Oaș și Cluj.
Sursa: Ionuț și Maria-Adela. Taina nunții în Transilvania, Fotograf Bobi Lungu, Bright Mirrors
Sursa: Bianca și Petroniu. Nuntă tradițională în Cluj Napoca, Fotograf Andreea Cristea
  • Satul Meșteșugarilor din Comana este un loc minunat, dedicat meșteșugurilor precum prelucrarea lemnului, fierăria, prelucrarea stufului, olăritul, țesutul etc.
  • Muzeul Brebu este situat în județul Prahova, comuna Brebu și conține monumente istorice precum Casa Domnească a lui Matei Basarab.
Sursa: Andreea Raluca și Victor Alexandru. Nuntă tradițională în Brebu, Prahova, Fotograf Vlad Pahonțu

Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara se întinde pe o suprafață de 13 hectare și prezintă gospodării tradiționale Gorjene.

Sursa: Gabi și Elena. Nuntă tradițională în Târgu Jiu, Fotograf Marius Preda

Muzeul Satului Vâlcean, din comuna Bujoreni se întinde pe o suprafață de 8 hectare și cuprinde aproape 80 de construcții arhitecturale și în jur de 12000 de piese muzeistice.

Sursa: Liliana și Cătălin. Nuntă tradițională în Râmnicu Vâlcea., Fotograf Răzvan Emilian Dumitrescu

Surse poze: