Frunză verde iasomie
Noi mergem la cununie
Cununia cea de piatră
Nu se uită niciodată
Cununia cea de flori
Nu se uita până mori.
(Strigătură de la plecarea de la mireasă)

Povestea Biancăi și a lui Ionuț a început acum 7 ani la o nuntă. Relația lor a evoluat încet și sigur spre o viață împreună. Cine ar fi crezut că la 7 ani după acest moment își vor face și nunta lor?

Ne-am cunoscut în urmă cu aproape 7 ani, întâmplător sau nu, la o nuntă în luna octombrie. Cine ar fi crezut că peste câțiva ani ne vom organiza propria nunta?

O nuntă pe care am repeta-o oricând. O nuntă pentru care nu am simțit că am muncit. O nuntă care ne reprezintă.

Organizarea unei nunți cere timp și răbdare. De aceea s-au pregătit cu un an înainte. Din iubire de tradiții și obiceiuri strămoșești, au făcut lucruri care pentru alții par incredibile: s-au înscris într-un ansamblu folcloric care le-a fost alături și la nuntă.

Pentru că iubim tradițiile așa de mult, pentru succesul petrecerii din noaptea nunții, ne-am înscris într-un ansamblu popular, în care suntem și astăzi și care ne-a fost alături la acest eveniment. Pasiunea comună pentru tradiție, natură și cai nu ne-a lăsat să facem o nuntă în care să nu implicam tradiția la fiecare pas.

Deși s-au pregătit atât de mult, nimic nu le-a părut greu și nu regretă timpul petrecut cu organizarea și planificarea. O zi minunată cere timp și nervi de oțel.

Când faci ceva cu dragoste, nimic nu ți se pare greu.

Hainele de nuntă au fost făcute de Mândria din Chișinău, Republica Moldova. Datorita lor, mirii noștrii au avut cele mai frumoase haine tradiționale, pentru o nuntă ca pe vremuri.

Mândria din Chișinău ne-a îmbrăcat în cele mai frumoase veșminte cu iz tradițional.

Rochia de seară a fost făcută cu multă migală și pasiune de Olga Atelier.

Verighetele, semn al iubiri veșnice, au fost realizate de La Rosa.

Pasiunea noastră pentru natură și tradiție nu a făcut notă discordantă nici la capitolul aranjamente florale. Prietenii noștri dragi de la Culori by Cristina Lupuleasa au făcut minuni cu spicele de grâu, buchetele de lavandă, bobocii de bumbac și alte multe floricele de sezon culese cu grijă de pe câmpii și din păduri.

Pentru a îndulci o atmosferă de petrecere, mirii noștrii s-au pregătit cu poale în brâu, fructe de sezon și nuci prăjite cu sare în cuptor.

Păstrăm izul, sau mai bine zis mirosul tradițional și aici, nu? Poalele-n brâu, abia scoase din cuptor, ne-au întâmpinat când am intrat în restaurant, alături de fructe de sezon și nuci prăjite cu sare în cuptor.

Prietenii de la Culori by Cristina Lupuleasa au realizat cele mai frumoase invitații pentru noi, legate cu fir de iută, iar versurile au fost compuse chiar de către mire.

Toată noaptea s-a dansat pe muzica de petrecere asigurată de trupa Trupa Mega Music din Bacău.

O nuntă frumoasă nu se regretă, iar mirii nu ar apela niciodată la o agenție de organizare de nunți.
Ar fi fost mai ușor, dar nu mai bine. Emoțiile și amintirile unei nunți perfecte le ai doar atunci când te implici în tot.

Casă de piatră și copii frumoși!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Biserica: Biserica Sfânta Cuvioasa Parascheva, Urechești, Bacău
Locația petrecerii: Restaurant Atlantic, Adjud
Fotograf și videograf: Adrian Tănase
Vestimentația tradițională: Mândria
Vestimentația de petrecere a miresei: Olga Atelier
Verighetele: La Rosa
Coafura și machiajul: Georgiana Make Up & Hairstyle
Aranjamentele florale și buchetul miresei: Culori by Cristina Lupuleasa
Invitațiile: realizate de către Culori by Cristina Lupuleasa iar versurile au fost compuse de către mire
Muzica: Trupa Mega Music
Transport: Caleașca și caii de la Domeniul Cailor Bucovinei