Frunză verde de alună,
Mă dusei noaptea pe lună,
Să găsesc o floricică
Care mult inima-mi strică,
Şi s-o întreb de ce-n grădină
Pleacă fruntea şi suspină?
„Eu mă plec, floarea-mi răspunde,
Căci o jale mă pătrunde,
Arde sufletu-mi şi geme,
Căci mă trec fără de vreme.
Trei zile sunt înflorită
Ş-apoi cad de vânt pălită.
De-abia cresc şi mă fac floare,
Abia mă-ncălzesc la soare,
Şi pe mine cade-ndată
Umbră neagră-ntunecată,
Încât nimeni nu mă vede,
Floare sunt ori iarbă verde.

Floricica de Vasile Alecsandri

Ștefania și Ioan-Daniil s-au cunoscut acum 6 ani, când Dan era în seminar la Mănăstirea Neamț. Apoi amândoi au urmat studii universitare la Sibiu, Ștefania la Facultatea de Drept, iar Ioan-Daniil la Teologie. La Sibiu povestea noastră a înflorit, orașul care este cel mai frumos din toată țara ne-­a ajutat la conturarea dragostei dintre noi. 

Nu am fi ajuns până aici dacă nu ne-­am fi rugat la Dumnezeu să trimită peste noi binecuvântarea Lui, să formăm o familie creștină, autentică. Amândoi mirii provin din familii numeroase, bunica lui Ioan-Daniil având 12 copii.

Decizia de a organiza nunta în stil tradițional a venit aproape de la sine, ambii miri având familiile din zona Bucovinei, o zonă încărcată de tradiții. 

Cununia religioasă a fost foarte importantă pentru noi, am avut parte de un sobor de 7 preoți care au slujit la Sfânta Taină a Cununiei. Toți invitații au venit îmbrăcați tradițional și au fost foarte încântați. Am păstrat tradiții precum iertăciunea rostită de un vornic. 

Costumele mirilor au fost realizate de către Doamna Firuța din satul Doroteia. Modelul este specific bucovinean, cusute pe pânză de casă din Rădăuți. Mâna cu care au fost cusute este de aur iar prețul a fost modest. Dumnezeu sa ii dea sănătate și lungime de zile, deși are 70 de ani, ca să ne coase la fel și pentru copii noștri. Brâul mirelui este al tatălui miresei și a fost cusut de către bunica acesteia. 

Cununia civilă a avut loc în aceeași zi, deoarece am evitat să pierd timpul în altă zi sau să plimbăm invitații până la primărie și înapoi. Lângă casa mea am amenajat într-o poeniță un decor tradițional și acolo s-a oficializat starea civilă.

Petrecerea de nuntă a avut loc la cort, unde amândoi mirii au schimbat costumațiile tradiționale cu vestimentația clasică de nuntă.  Fotograful Benedict Both le-a făcut o supriză mirilor, pregătind un colaj de fotografii făcute în timpul zilei. Nu am fi avut nunta atât de frumoasă fără ajutorul lui Benedict!

Am avut cele mai bune prăjituri de casa iar tortul a fost îmbrăcat în marțipan alb, cu motive tradiționale și deasupra a avut câțiva maci.

Sunt foarte împlinită și vă spun cu cea mai mare sinceritate că am avut cea mai frumoasă nuntă! Am avut parte de o vreme superbă și s­-a văzut binecuvântarea Domnului, iar când ne-­am întors de la Biserică pentru a ne schimba să mergem la cort a venit o furtună de a rămas fără curent electric toată zona noastră iar eu mireasa m-­am îmbrăcat la lumina unei lumânări.

La o săptămână după nuntă am făcut ședința foto în Sibiu, deoarece noi suntem legați de acest oraș iar Benedict a avut grijă să ne facă cele mai frumoase poze. 

Vă dorim ani binecuvântați împreună!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locație petrecere: Magic Event Suceava
Fotograf: Benedict Both
Videograf: Sergiu Nicola
Vestimentația tradițională: costume populare din zona Bucovinei, cusute la mână de către Doamna Firuța din satul DorofteiBrâul mirelui aparține tatălui miresei și a fost cusut de către bunica acesteia.
Vestimentația de petrecere a miresei: rochie 2 în 1 creată de către designer-ul Alinka Firte
Vestimentația de petrecere a mirelui: costum Seroussi
Verighetele: Coriolan Iași
Coafura: Dumitrina Loghin
Machiajul: Georgiana Niță
Aranjamente florale și buchetului miresei: Florăria Dana Flowers
Muzica: Veaceslav Bînzari și Ion Bînzari
Tortul și prăjiturile: Cofetăria Galani
Invitațiile: Art Studio Iași