Nuntă Tradițională ® – Articole, Furnizori, Produse, Comunitate

Muzică

Albert Ioniță Verificat

0 / 5

Albert Ioniță cântăreț la nai.

” Pe tarâmul României naiul a fost cunoscut din cele mai îndepartate timpuri, înca din vremurile în care s-a zamislit poporul nostru.
Începând din a doua jumatate a veacului al XVIII-lea lautarii români au ridicat acest instrument rudimentar, de foarte mare raspândire geografica, pe cele mai înalte culmi ale artei.
Spirit întreprinzator, Gheorghe Zamfir a îmbogatit si diversificat tehnica de executie a stravechiului nostru nai, ducând la aparitia a numeroase varietati ale acestor instrumente. Se poate afirma ca Gheorghe Zamfir le mânuieste cu pricepere si maiestrie, iar unele dintre ele au fost preluate si de alti tineri naisti.
Prin scoala si prin pilda scolii, naiul românesc se raspândeste pe zi ce trece. Îl întâlnim astazi din ce în ce mai des în mâna unor tineri instrumentisti profesionisti, ca de pilda Albert care, desi tânar, absolvent de nai al Liceului de Muzica „Dinu Lipatti” din Bucuresti, nascut la 28 aprilie 1989, cu experienta artistica de un deceniu, duce mai departe traditiile familiei sale de muzicieni din Bacau.
A cautat sa-si perfectioneze fara contenire tehnica, abordând stilurile maestrului Gheorghe Zamfir, reusind sa obtina numeroase premii la concursuri, festivaluri si olimpiade de nai, în 2005 fiind câstigatorul concursului „Fanica Luca” din Bucuresti. Solist al naiului, a colaborat cu ansambluri profesioniste ca Tinerimea Româna (fostul ansamblu UTC), Ciocârlia, Hora, Rapsodia Româna, colindând toata Europa.
Posibilitatile muzicale ale naiului par sa depaseasca astazi fruntariile folclorului. Dovada graitoare a straduintelor, dibaciei si inventivitatii omului, al carui talent stie sa smulga maximum de rezultate, Albert este primul naist care, alaturi de Martin Fuchs – un artist si tehnician al sticlei din Elvetia, a contribuit nemijlocit la conceperea si realizarea naiului de cristal, acesta provocând o reala senzatie si o mare surpriza în cadrul evenimentelor artistice de toate tipurile.
Este de-a dreptul uluitor ce efecte artistice se pot obtine dintr-un asemenea instrument original.
Recitalurile sale au captivat publicul de pretutindeni, succesul obtinut de Albert aparând în urma unor îndelungi eforturi de cercetare a instrumentelor populare aerofone, dar si de interpretare a unui repertoriu variat.
Albert se dovedeste a fi un exceptional virtuoz, interpretând cu o maiestrie care uimeste si farmeca, atât auditiv cât si vizual.”

  • Categorie listare Muzică / Artist
  • Locație / Regiune București
  • Deplasare pe teritoriul țării Da
  • Deplasare în străinătate Da
  • Tip muzician Artist
  • Stil de muzică Muzică Populară

Conectați-vă pentru a vedea datele de contact.

  • Persoana contact Albert Ionita
  • Adresă Bucuresti

Adaugă o recenzie

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nuntă Tradițională Inscrieți-vă gratuit pentru a adăuga sau contacta furnizorii de servicii