Nuntă Tradițională ® – Articole, Furnizori, Produse, Comunitate

Muzică

Ioana Urs Revendică

0 / 5

M-am nascut pe 8 iulie 1988, in Oradea, din punctul meu de vedere cel mai frumos oras din Romania. Talentul l-am mostenit de la parinti si bunici. Primul contact cu muzica l-am avut la gradinita unde la serbari cantam atat singura cat si alaturi de ceilalti copii. Asa incetul cu incetul m-am apropiat de muzica. Am urmat clasele primare la Liceul pedagogic “Iosif Vulcan” din Oradea, la clasa doamnei invatatoare Sarca Olimpia care m-a remarcat si m-a selectat sa fac parte din grupul “Armonia” format atunci de doamna invatatoare si doamna profesoara Lucia Catarig alaturi de alte fetite cu care am inregistrat o caseta cu cantecele dedicata copiilor, intitulata “Cantece si bucurii pentru cei mai mici copii” aceasta ajungand material didactic pentru copii din gradinite. Una din melodiile de pe caseta pe care am interpretat-o se numea “Zburatorul si patria”, care m-a facut sa prind drag de muzica si de ceea ce intelegeam eu la acea vreme ca fiind “tara mea”. Versurile erau urmatoarele: “zburator frumos ce cauti/colo-n cer o noua stea/vreau sa vad de sus copile/cum arata tara mea/si din ceruri cum arata zburatorule curat/nu e, nu e-n lumea toata un pamant mai minunat…zburator frumos hai spune-mi/ce-ai vazut din inaltimi/dealuri, munti, campii si ape/holde galbeni aurii/sunt si alte tari in lume/de ce oare n-ai plecat/nu e, nu e-n lumea toata un pamant mai minunat. Cu aceste versuri sunt de acord si in zilele de azi, port cu drag tricolorul la portul popular si sunt mandra ca sunt romanca.
      Si asa am ajuns la muzica popular de parca eram facuta pentru asa ceva. Urmaream la televizor cu parintii festivalurile de gen din tara si mereu aveam o problema in a identifica zona costumelor purtate de concurenti sau invitati (acum nu o mai am :)). 
    Intr-o zi la postul de radio Favorit FM, parintii mei au auzit un anunt. Ansamblul folcloric “Bihorul” face preselectie pentru doritori, pentru a urma un curs de dans popular. Mi-a suras propunerea lor si eram in 2005 la prima lectie de dans popular. La 6 luni dupa ce am inceput cursul, selectata sa particip cu Ansamblul in turneele din Spania si Croatia ambele fiind in acelasi an. Mai apoi am devenit si solista ansamblului, unde participam cu mare drag la fiecare convocare (lucru pe care-l fac pana astazi). 

Daca tot am inceput cu a spune ca acest talent mi-a fost dat de Dumnezeu prin parintii mei, acum in incheiere vreau sa le arat intreaga mea recunostinta, dragoste, pentru ca inca de mica mi-au fost alaturi si se bucura impreuna cu mine zi de zi de reusitele mele.

  • Categorie listare Artist
  • Locație / Regiune Bihor/ Oradea
  • Tip muzician Artist
  • Stil de muzică Muzică Populară, Muzică Etno

Nunți la care acest furnizor a participat:

Conectați-vă pentru a vedea datele de contact.

    Adaugă o recenzie

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Nuntă Tradițională Inscrieți-vă gratuit pentru a adăuga sau contacta furnizorii de servicii