Nuntă Tradițională ® – Articole, Furnizori, Produse, Comunitate

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expoziţia de artă plastică “Transparenţe” – Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”

22 septembrie 2018 @ 11:00 - 15 octombrie 2018 @ 18:00

- Expoziţia de artă plastică „Transparenţe”

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va invită sâmbătă 22 septembrie, ora 11.00, la vernisajul expoziției intitulată „Transparenţe” a artistei Elena Cioclu. Expoziția conține o suită de creații plastic realizate în tehnica picturii pe sticlă, cu inserții de plumb și acuarelă pe diverse suporturi de hârtie, hârtie de China și pânză. Tema este „Transparența”, transpusă în diferite subiecte, pornind de la studiul structurilor natural și transpunerea lor în forme plastice.

„Fie că este vorba despre flori, marine, peisaje dunărene sau – de ce nu? – citadine artista le priveşte prin văluri de mişcătoare transparenţe. Acuarela este tehnica predilectă a artistei. Plasticiana îşi zămisleşte lucrările la confluenţa dintre culorile de apă şi materialitatea solidă a suportului. Banala hârtie, hârtia manuală, hârtia de China devin instrumente care cântă muzica apelor în cheie de lumină şi culoare. De fapt artista îşi exprimă deschis empatia faţă de impresionişti pe care însă nu îi citează şi nu îi parafrazează; lucrările ei vorbesc despre o înţelegere profundă a unei stări şi a unei viziuni care transcende tehnicile şi mijloacele artistice. Plasticiana Elena Cioclu mizează tot pe fluiditatea materiei când alege sticla că suport. Compoziţiile sale, la limita dintre abstract şi figurativ se bazează pe profundă interiorizare a rolului icoanei pe sticlă – o privire către lumea de aici şi una la cea celestă, o fereastră între universul interior al artistului şi cel al privitorului. Reflexii şi transparenţe – un dialog între lumină şi culoare pe care artista ni-l propune pe suprafaţa de apă îngheţată a sticlei”, afirmă lector univ. dr. Raluca Tudor.

Artista Elena Cioclu este profesor de arte plastice la şcoala gimnazială de artă ,,Victor Karpis” din Giurgiu, este coordonatorul multor schimburi culturale internaţionale, a realizat o serie de proiecte transfrontaliere cu galeria de artă Ruse din Bulgaria, a participat la numeroase expoziţii personale şi de grup în ţară şi străinătate.
La vernisaj va fi prezentat şi un moment coregrafic în interpretarea elevei Catinca Popescu de la liceul „Florea Capsali” din Bucureşti.

Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Naţional al Satului, în Foayer „H.H. Stahl”, în perioada 22 septembrie – 15 octombrie 2018 şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10:00 – 18:00.

Details

Start:
22 septembrie 2018 @ 11:00
End:
15 octombrie 2018 @ 18:00
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
http://muzeul-satului.ro/evenimente/

Venue

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”
28-30, Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff
Bucureşti,011347România
Phone
0040 021 317 9103
View Venue Website

Organizer

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Phone
0040 021 317 9103
Email
contact@muzeul-satului.ro
View Organizer Website
Nuntă Tradițională Inscrieți-vă gratuit pentru a adăuga sau contacta furnizorii de servicii