Poți fi, bade, bucuros
Ți-ai ales ce-a fost frumos:
Ți-ai luat floare de crin
Să vă fie traiul lin,
Traiul lin și cumpătat
Să nu iasă vorbe-n sat!
Strigături de nuntă

Alina și Erwin iubesc straiele și tradițiile românești. În așteptarea nunții lor, ei au decis să aibă o ședință foto îmbrăcați în frumosul port românesc. Am ales această vestimentație deoarece ne doream ceva cât mai natural, cât mai simplu dar de efect în același timp, așa cum este portul tradițional românesc, în opinia noastră!

Ei se cunosc de pe vremea studenției și sunt împreună de 7 ani. Pentru ziua nunții lor au decis să introducă cât mai multe elemente tradiționale: Per ansamblu, ne dorim ca nunta nostră să fie o îmbinare între tradițional și modern, motiv pentru care vom respecta și unele obiceiuri specifice zonelor din care venim: mireasa din Oltenia iar mirele din Muntenia, chiar dacă o parte din ele se vor realiza în București.

În vinerea de dinaintea nunții va avea loc petrecere numită Fedeleș. Fedeleșul este un obicei de nuntă destul de întâlnit ce constă în organizarea unei petreceri acasă la mireasă, cu o seară înaintea nunții. Invitații au datoria de a pregăti ornamentele pentru bradul de nuntă. În schimb, ei vor fi cinstiți cu cozonac și băutură. 

Mirele la rândul lui “va bate brazii” acasă la el, la nasi și în final acasă la mireasă. Tradiția spune că bradul se împodobește de către mireasă și alte fete, este purtat apoi de un cavaler la biserică și în final acasă la miri. Bradul va fi adus miresei în seara de vineri de către mire, neîmpodobit, pentru a fi împodobit sâmbăta de dimineață de catre mireasă. Bradul simbolizează viața și vigoarea celor doi miri.

În ziua nunții, viitorii noștri miri vor respecta și alte tradiții, precum gătitul miresei, mersul la apă, ruperea turtei, bărbieritul mirelui și luatul nașilor de acasă.  Pe parcursul obiceiurilor atât mirele cât și mireasa vor fi însoțiți de lăutari.

Vă urăm ani binecuvântați!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locația ședinței foto: împrejurimile Palatului Cantacuzino Micul Trianon , Florești, Prahova
Fotograf: MADAS Wedding Photographer