Nuntă Tradițională ® – Articole, Furnizori, Produse, Comunitate

Locație ședință foto

Centrul Cultural Dunarea de Jos Galati

0 / 5

Avand ca locatie un spatiu generos, Padurea de la Garboavele, „ Muzeul Satului – gospodarie traditionala” reconstituie sub aspect etnografic tipul de locuinta specific zonei noastre.
În cadrul muzeului se regasesc trei gospodarii traditionale din zona Galatiului, din localitatile Corod, Mastacani, Cavadinesti si o gospodarie traditionala din raionul Cahul, Republica Moldova. Ca aspect inedit, remarcam atât casa cu ascunzatoare, cat si anexele – chimnita, samaluc, saia, adapost pentru rasnita, toate oferind o imagine complexa nu doar asupra unor forme de locuire, ci si asupra unor contexte socio-istorice si culturale, pe fondul carora acestea s-au conturat.
Arhitectura locuintelor reprezentate din Zona Galatiului corespunde aproximativ sf. sec. XVIII – începutul sec. XIX, un rol important in reconstituirea acestora avand cercetarile intreprinse de cunoscutul etnolog Eugen Holban si membrii Sectiei Cercetare, Conservare si Valorificare a Creatiei si Traditiei Populare din cadrul Centrului Cultural “Dunarea de Jos”.

Conectați-vă pentru a vedea datele de contact.

  • Adresă Strada Domneasca nr. 61, cod postal 800008, Galati, Romania

Adaugă o recenzie

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nuntă Tradițională Inscrieți-vă gratuit pentru a adăuga sau contacta furnizorii de servicii