Nuntă Tradițională ® – Articole, Furnizori, Produse, Comunitate

Locație ședință foto

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra” Sibiu

0 / 5

Muzeul Tehnicii Populare este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Romania. Situat imediat la sud de Sibiu, muzeul conține creații ale civilizației populare tradiționale, pre-industriale românești. Casele, atelierele și complexele de cladiri sunt presărate in jurul unui lac, printre copacii Dumbrăvii Sibiului.

Muzeul se întinde pe 96 de hectare, este străbătut de 10 kilometri de alei de-a lungul cărora se găsesc peste 300 de clădiri. Inventarul pieselor cuprinse în muzeu se ridică la 16.000 (multe expuse în interiorul clădirilor).

Loc ideal pentru păstrarea spiritului românesc autentic, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este aşezat într-un adevărat paradis, în rezervaţia naturală “Dumbrava Sibiului”. Dispunând de un lac şi de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieşte plimbări de tot felul, de la clasicul mers pe jos, până la un scurt tur cu trăsura, cu sania sau cu barca. Vegetaţia luxuriantă îi ajută pe oameni să respire aer curat, dar şi să ignore pentru câteva minute sau ore agitaţia obişnuită a oraşului. O vizită în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului are şi această caracteristică de a te face să uiţi cu uşurinţă de problemele zilnice, transpunându-te într-o lume diferită, cu care înveţi treptat să comunici. Este o lume creată demult, de secole, în decursul unei istorii în care românii şi-au creat un spaţiu al lor, care să-i deosebească de alţii, făcându-i să se simtă unici, creativi, conferindu-le un sentiment al statorniciei şi ajutându-i să reziste în faţa celor care au vrut să-i schimbe, într-un fel sau altul.

Complexul Naţional Muzeal ASTRA este fericit să vă ofere celebrarea cununiei religioase în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, oficiată de preotul paroh al Bisericilor din Bezded, judeţul Sălaj şiDretea. jud. Cluj. După ceremonia religioasă, oferim mirilor, naşilor şi nuntaşilor o mulţime de servicii suplimentare, cum ar fi: vizitarea muzeului, plimbarea cu trăsura, servirea mesei la unul dintre localurile tradiţionale din muzeu, la cârciumă sau la hanuri, inclusiv înnoptarea la Hostel Diana sau laHanul din Veştem. La ambele biserici se pot oficia, la cerere, şi ceremonii religioase de pomenire (parastase) şi botezuri, în atmosfera specifică vechilor bisericuţe din lemn, zugrăvite de meşteri cu mare har, acum câteva sute de ani.

 

Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Duminică
10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00

Conectați-vă pentru a vedea datele de contact.

  • Adresă Strada Pădurea Dumbrava, nr.16-20, cod poştal 100302, Sibiu

Adaugă o recenzie

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nuntă Tradițională Inscrieți-vă gratuit pentru a adăuga sau contacta furnizorii de servicii