“A fost atâta chiu şi cânt

Cum nu s-a pomenit cuvânt!

Şi soarele mirat sta-n loc,

Că l-a ajuns şi-acest noroc,

Să vadă el atâta joc

P-acest pământ!”

Nunta Zamfirei, G. Coșbuc

Tineri și frumoși, cu drag de țară și de portul popular românesc, mânați de o iubire trainică și dorința de a porni împreună pe o nouă potecă a vieții,  Alex și Bianca au avut parte de o cununie simplă, dar de suflet, strâns legată de obiceiurile bucovinene.

Povestea lor de iubire este fulgerătoare, așa cum ne-a relatat și Bianca, fiind consolidată într-un timp foarte scurt. O primă plimbare cu mașina din Suceava și până la Gura Humorului a fost suficientă pentru ca două suflete să se găsească și să lege o iubire de lungă durată:

“Ne-am văzut, ne-am plăcut, ce rămâne de făcut? Eram studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași și veneam în fiecare weekend acasă, la Suceava, acolo unde-mi era inima. Alex, soțul meu, mi-a propus o întâlnire într-un weekend și am acceptat. Planul nostru a fost să ne întâlnim în Suceava, dar pe ultima sută de metri am decis să mergem spre Gura-Humorului. Aveam de parcurs 30 km împreună (din Suceava spre Gura Humorului). Printre vorbe, am aflat numele lui de familie și m-am trezit spunându-i că va fi și numele meu. S-a uitat mirat la mine, apoi mi-a aruncat un zâmbet copilăresc. Nici eu nu m-am crezut.

Curios de planurile mele de viitor, Alex m-a întrebat: – Tu ce ai de gând să faci în viitor? Carieră! M-am grăbit să răspund. Dar tu? Familie, mi-a spus el. – A fost atât de hotărât de la bun început, încât după doar 3 luni de relație m-a și cerut de soție.”

Dragostea pentru portul popular și tradițiile românești le-au fost inspirate celor doi de către bunici, motiv pentru care au și ales să își unească destinele într-un cadru natural, firesc și aproape de tradiții. Straiele populare moștenite de la bunici și păstrate cu grijă de peste 50 de ani le-au ținut drept veșminte de nuntă.

“Această iubire a crescut în mine după moartea bunicii, care mi-a lăsat drept moștenire straiele ei. Știind cât de mult le îndrăgea, m-am simțit obligată să o fac mândră și să nu neglijez ceea ce agonisise cu multă stăruință. Tot din plăcere, la cununia noastră, am ales să îmbrac cămașa purtată de bunica mea când a fost mireasă. Alex, dragul meu soț, cu adânci rădăcini bucovinene, a purtat, la rândul lui, hainele bunicului său.”

Gura Humorului, locul de întâlnire al celor doi a constituit petecul de pământ pe care au ales să spună Da, în cadrul unei cununii restrânse, pusă la cale chiar de ei. Un cadru de basm în mijlocul naturii, cu baloți de fân pe post de șezătoare, un altar diafan creat din bârne de lemn, voal și flori de câmp, veșminte tradiționale asortate mândru cu coronițe de flori și cosițe bălaie, bucate tradiționale alese și oameni dragi, bucuroși să fie martorii unei uniuni pe vecie.

“Gura Humorului este orașul nostru, orașul unde ne-am născut, ne-am cunoscut și, într-un final, ne-am și căsătorit….Eu îmi înțeleg cel mai bine dorințele și gusturile. Cred că satisfacția cea mai mare e când muncești și-ți realizezi singur țelul.”

Implicarea în organizarea propriei nunți i-a determinat pe Alex și Bianca să prindă drag de astfel de evenimente motiv pentru care au hotărât: “să aducă frumosul și bucuria în sufletele a câtor mai mulți miri prin decor.” Astfel au pus bazele unei afaceri de decor evenimente numită Bloom Events.

Vă dorim mulți ani frumoși împreună la fel de strâns legați de obiceiurile strămoșești.

Furnizori/Colaboratori în organizarea acestui eveniment:

Localitatea în care a avut loc nunta: Gura-Humorului, jud. Suceava

Locația petrecerii: Hotel Toaca Bellevue – Gura Humorului

Fotograf: Alex Seraia

Cameraman: Cristian Leonte

Vestimentația: straie tradiționale moștenite de la bunici

Aranjamentele florale + buchetul miresei: Flowers Decor Boutique & Floraria Exotica