Plină de delicateţe,
Zâna vară s-a ivit
Şi de-atâta frumuseţe,
Chiar şi vântu-a amuţit.

Ochii ei sunt cer albastru
Şi au străluciri de astru.
Gura parcă e cireaşă.
Flori de maci sunt pe cămaşă.

Privind-o cu încântare,
Soarele luci mai tare
Aruncând din cer dogoare,
Ofilind iarbă şi floare.

De căldură, peste tot
Fructele în pomi s-au copt
Iar pe câmp grâu şi secară
Se strânge din zori în seară.

Sub o tufă ce-l umbreşte,
Greieraşul leneveşte
Şi indiferent şopteşte
Întorcându-se pe spate:
– Vara-i ici, iarna-i departe!

VARA-I ICI, IARNA-I DEPARTE Aurora Georgescu

Povestea lui Aurelian și a Soniei începea acum 8 ani în perioada vacanței de vară,  chiar în orașul copilăriei lor, Câmpulung Moldovenesc.  

Ne-am cunoscut în vacanța de vară chiar în curtea liceului pe terenul de baschet. Eu terminasem clasa a X-a iar ea fiind cu un an mai mare, clasa a XI-a. Timp de un an cel putin am fost amici, cu “tatonarile de rigoare“ din partea mea, ne povestește Aurelian. Anul a trecut, Sonia a intrat la Facultate de Arhitectura din Iasi, eu eram ocupat cu Bacalaureatul, am inceput să ne vedem din ce în ce mai rar dar cum ochii care nu se văd nu se uită atunci când dragostea este împartășită, sfârșitul verii i-a găsit împreună.

Dragostea pentru tradiție, iubirea pentru țară și dorința de nonconformitate i-au determinat să înceapă organizarea unei nunți cu straie tradiționale, după pofta inimii lor: Am cerut-o de nevastă în decembrie 2015 și imediat după am început căutările. Primul lucru a fost restaurantul, stabilirea datei, invitațiile, vestimentația, apoi alte detalii. 

De invitații s-au ocupat chiar mirii: au fost tip felicitare compuse din 2 părți cartonate, unite cu ajutorul unui șnur de cânepă. Culoarea de bază a fost maro cu diferite nuanțe. Pentru o și mai mare personalizare, numele tuturor invitaților a fost scris cu pastă corectoare albă pe coperta principală.

Bucuria nunții a fost împartășită alături de invitații lor, într-o călduroasă zi de vară, plină de emoții: afară era un soare îngrozitor deși timp de 2 saptamani erau anunțate ploi și furtuni în ziua respectivă. Dar noi doi am stat la umbră pe o băncuță și nu am avut probleme. 

Petrecerea a fost una de zi și a avut loc la Pensiunea Lidana, ce are o terasă cu o vedere superbă către munți și râul Moldova. Voia bună și relaxarea și-au făcut simțită prezența pe parcursul întregii petreceri mai ales că am închiriat în aceeași clădire lânga bar, pistele de bowling, air hockey și fotbal de masa. În plus, am venit cu ideea să aducem o butelie cu heliu, iar fiecare masă trebuia să-și desemneze un reprezentant care să ne ureze un mesaj inhalând heliu. Eu nu am avut cum să scap și a trebuit să fac o dedicație de dragoste soției mele, evident tot cu heliu. Până la urmă toți invitații au râs în hohote pe parcursul jocului cu heliu și s-a dovedit o idee foarte bună.

Vă dorim ani binecuvântați împreună!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locație petrecere: Pensiunea Lidana
Fotograf: Vlad Crihan
Vestimentația: Atelier Demetria 
Coafura: Raluca Birle
Machiajul: Ştefania Betiuc
Aranjamentele florale și decorațiuni: Ellya Suceava
Muzica: Class Strings Cluj – cvartet de muzica clasica live
Tortul: Virginica Alboi