Poți să fii nună voioasă
Că ți-ai găst fină frumoasă,
Voios poate fi și nunul
Că e finul ca păunul;
Amândoi pereche-aleasă
Ni-s dragi la câți stăm la masă.
Strigături de nuntă

Era în prima lună de vară când Cristina și Florin urmau firesc ciclul vieții prin sărbătorirea tainei nunții în comuna Coșești, județul Argeș.

Povestea lor a început acum doi ani, amândoi sunt pasionați de casele țărănești și îndrăgesc fiecare element al culturii românești. Motivați de frumusețea traiului simplu, în armonie cu mediul înconjurător, și de dragostea pentru tradiție, au decis să facă nuntă după obiceiurile vechi din Muntenia: Ne-am cunoscut acum doi ani. Suntem pasionați de case tradiționale și de tot ce ține de cultura noastră românească. Chiar și nașii au fost încântați de ideea noastră și ne-au susținut. Iubim cultura noastră. Ne dorim în viitor chiar și să ne construim o casă din chirpici. Ne place viața simplă și armonioasă, să ne creștem copiii cu drag de țara noastră, și nu de străinătate.

Taina cununiei religioase a fost săvârșită la Biserica de lemn Jupânești, Argeș.

Îmbrăcați în costume populare specifice Munteniei, al miresei a fost moștenit de la bunica ei, Cristina și Florin au întâmpinat oaspeții cu colac și i-au servit cu țuică din ploscă, în cești de lut. Au decorat sala de nuntă a Taberei de olărit Valea Păcurarului cu prosoape cusute de bunica miresei, aranjamentele florale au fost create cu lavandă din cultură proprie, floarea soarelui și grâu adunate de pe câmp, și au oferit masă cu bucate tradiționale: pastramă, brânză de burduf, ceapă și șuncă, vin și țuică din producția lor: Am încercat sa organizam un meniu cât mai tradițional. Cu pastrama, cu brânză de burduf, cu ceapa și șuncă, cu vin de casa și țuică din producția proprie .Am folosit pe cât posibil vase de lut, am decorat locația cu prosoape cusute de bunica, am așteptat oaspeții cu colac de pâine și pe care i-am servit cu țuică din ploscă și în cești de lut, iar pentru dansul mirilor au ales să delecteze invitații cu Brașoveanca.

Vă dorim ani frumoși împreună!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment

Locație: Tabăra olărit Valea PĂCURARULUI

Biserica Jupănești, județul Argeș

Veșminte: Costumul de mireasă – moștenire de la bunica, costum ginere cumpărat din Pitești

Fotograf: Oprescu Mihail

Muzica: Dj Ionut Barbulescu

Hair stylist/Make up:  Salon Happy Nails Pitești

Verighete: B&B Colection, din Argint

Galerie foto completă