Neguri albe, strălucite
Naşte luna argintie,
Ea le scoate peste ape,
Le întinde pe câmpie;
S-adun flori în şezătoare
De painjen tort să rumpă,
Şi anină-n haina nopţii
Boabe mari de piatră scumpă.
Lângă lac, pe care norii
Au urzit o umbră fină,
Ruptă de mişcări de valuri
Ca de bulgări de lumină,
Dându-şi trestia-ntr- o parte,
Stă copila lin plecată,
Trandafiri aruncă roşii
Peste unda fermecată.
Ca să vad-un chip, se uită
Cum aleargă apa-n cercuri,
Căci vrăjit de mult e lacul
De-un cuvânt al sfintei Miercuri;
Ca să iasă chipu-n faţă,
Trandafiri aruncă tineri,
Căci vrăjiţi sunt trandafirii
De-un cuvânt al sfintei Vineri.
Ea se uită… Păru-i galben,
Faţa ei lucesc în lună,
Iar în ochii ei albaştri
Toate basmele s-adună.

Crăiasa din povești, Mihai Eminescu

Era în luna lui Brumărel când, într-un colț de rai al Bucovinei, Delia și Nicu sărbătoreau iubirea prin împletirea noului cu vechiul, al sacrului cu profanul. Povestea Deliei și a lui Nicu a început într-o zi de toamnă, încununată de lumina din ochii lor. Timpul le-a fost aliat, iar dragostea călăuză spre decizia de a păși la braț împreună, o viață.

După emoțiile cererii în căsătorie, pregătirile de nuntă au început de îndată.

Totul a început într-o zi frumoasă de toamnă, pe la mijlocul lunii octombrie, atunci când ne-am cunoscut și, așa cum tot îmi amintește soțul meu, am rămas amândoi marcați de acea sclipire a ochilor, pe care cu bucurie pot spune că și azi, după 6 ani, încă o remarcăm. A urmat o perioadă în care am continuat să ne vedem, doar în cadrul grupului de prieteni în care eu intrasem recent. Nu mi-am imaginat vreodată că el va fi omul lângă care urma să trăiesc cele mai frumoase clipe, din contră, evitam genul lui. Nicu îmi lăsa impresia unui bărbat timid, total opus mie. Ceva s-a întâmplat într-o seară și am descoperit total un alt om, atunci când mi-a propus în mod nonșalant să fiu iubita lui, și așa, dintr-o glumă, am acceptat. Îmi amintesc cu drag de florile pe care le primeam, dacă nu zilnic, săptămânal, mereu încercând să mă surprindă cu ceva.

În toți acești ani, am lăsat ca timpul să decidă ce urma să se întâmple, fără planuri de viitor. Am descoperit treptat că în spatele omului mai mereu pus pe petreceri, se află un bărbat cu o credință impresionantă și mereu am zis că Dumnezeu mi l-a pus în cale ca să mă apropie de El mai mult. La începutul anului 2016, în restaurantul meu preferat din Cluj, alături de actualii nași, am fost surprinsă de o întrebare și un superb inel la care orice femeie visează. 

În scurt timp, ne-am și planificat data nunții și restul detaliilor.

Dragostea pentru locul minunat în care am copilărit, tradițiile pe care încă de mici le-am respectat și, de ce nu, mândria de a putea spune că suntem bucovineni ne-a făcut să alegem organizarea unei nunți tradiționale.

Nunta Deliei și a lui Nicu a reprezentat binecuvântarea și bucuria iubirii alături de oamenii dragi inimii lor, iar îmbrăcarea costumului popular bucovinean a fost ecoul legăturii străbune.

Am pus atât de mult suflet în fiecare detaliu, fiecare floricică și culoare, și iată, într-o zi frumoasă de toamnă, cu lacrimi de bucurie, am spus DA. Au luat parte la bucuria noastră familia, prietenii și oamenii apropiați, bucovineni frumoși și nu numai, care au fost plăcut surprinși să vadă după mult timp o cununie în straie populare. Am îmbinat frumos tradițiile cu elemente moderne, ușor nonconformiste, și astfel am avut o nuntă de neuitat.

Taina cununiei religioase a fost săvârșită la Biserica Sfântul Ilie Izvoarele Sucevei.

Da, vreau să te am alături toată viața, da, noi avem nunta perfectă și da, azi ne distrăm la maxim până în zori de zi.

Petrecerea nunții a avut loc la Bucovina Grand Salon din Câmpulung Moldovenesc, cu veselie, muzică, dans și bucate alese.

Pune suflet în tot ceea ce faci, iar rezultale vor fi pe măsură!

Vă dorim ani binecuvântați împreună!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locație petrecere: Bucovina Grand Salon
Fotograf: Oana Toma
Cameraman: Studio Onix
Vestimentația de petrecere a miresei: Joana Fashion Design
Vestimentația de petrecere a mirelui: Louis Purple
Coafura miresei: Salon Adriastyl
Machiajul miresei: Bianka Makeup Artist
Aranjamentele florale și decorațiuni: Anhella’s flowers
Muzica: Formația Onix din Rădăuți, Madalina-Elena Slusarec și Simona Habur
Tortul: Cofetăria Gioseppini din Câmpulung Moldovenesc