Vino mândră să mă vezi
Când la poartă de mai ieși
Să te prind de mijloc bine
Ca să nu mai fugi de mine
Că până la a iubirii taină
Sfințită la a toamnei roadă
Dorul inimii de tine
Frânge răbdarea în mine.
Alina-Aurora Ciocan

În luna lui Răpciune, Eliza și Tudor făceau nuntă tradițională în satul Ratuș, Telenești din Chișinău. Povestea lor a început acum 5 ani, sărbătoresc zi de zi bucuria de a fi, iar traiul împreună le-a fost binecuvântat cu venirea pe lume a unei fetițe.

Suntem împreună de 4 ani și jumătate, nunta am făcut-o după 3 ani și jumătate, iar acum suntem în așteptarea unei prințese, vom deveni părinți. Suntem un cuplu care știe să se bucure la maxim de fiecare zi, mereu suntem puși pe șotii, ne place să fim deosebiți și să ne facem remarcați peste tot. Ne îndrăgostim zilnic și ne potrivim perfect.

”Nunta în stil tradițional a fost un vis pentru amândoi, suntem pur și simplu îndrăgostiți de portul popular, tradiții, cultură și nu în ultimul rînd de țara în care trăim.”

Pentru ziua nunții, Eliza și Tudor au decis să urmeze obiceiuri vechi, care să însuflețească legătura sacră a omului cu tradiția. De la amenajarea sălii până la îmbrăcarea veșmintelor populare, celebrarea uniunii după rânduiala veche a fost un spectacol al iubirii în culorile începutului de toamnă.

La nuntă am întâmpinat oaspeții în straie naționale, cu pâine și sare, la fel și tot tineretul (adică vorniceii) au purtat haine naționale. Elementele tradiționale am încercat cât mai mult să le implicam și în decorarea sălii. 

Îmbrăcați în veșminte populare, Eliza și Tudor pășeau în biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului  din Chișinău pentru sfințirea uniunii, alături de invitați.

Pe la mijloc de eveniment ne-am schimbat și în rochie de mireasă/costum de mire. La nuntă am parcurs toate obiceiurile unei nunți tradiționale: dansul mirilor, spălatul mâinilor la nași, jucatul colacului miresei, schimbul de daruri între socri, aruncatul buchetului miresi, dezbrăcatul miresei. Într-un final a fost o nuntă exact așa cum noi ne-am dorit-o și asta e cel mai important.

Petrecerea nunții a avut loc la Sala Casa Fermierului din Rațuș, Telenești, cu muzică, dans și bucate alese.

Vă dorim trai binecuvântat!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locație petrecere: Sala Casa Fermierului, din Ratuș, Telenești
Fotograf: Image Studio
Vestimentația: Mirabella Moldova
Muzica: Formația Busuioc Moldovenesc