Primăvară, din ce rai
Nevisat de pământeni
Vii cu mândrul tău alai
Peste crânguri şi poieni?

Pogorâtă pe pământ
În mătăsuri lungi de vânt,
Laşi în urmă, pe câmpii,
Galbeni vii
De păpădii,

Bălţi albastre şi-nsorite
De omăt topit abia,
Şi pe dealuri mucezite
Arături de catifea.
Rapsodii de primăvară, George Topârceanu

În alegoria începutului de primăvară Gabriela și Adrian înfăptuiau taina nunții în orașul Piatra Neamț, unde râul Bistrița izvorăște dintre munți. Legătura cu Dumnezeu pe care au simțit-o amândoi în Biserică, i-a adus împreună, ca mai târziu, să îi readucă pe calea pe care aveau să o urmeze pas la pas.

Ne cunoșteam din liceu, de prin 2008. Am mers în câteva excursii împreună, în grupuri mai mari, pe la câteva Mănăstiri. Acestea erau locațiile noastre preferate. Amândoi iubeam Biserica. Drumurile noastre însă s-au despărțit pentru câțiva ani, până în 2015, când ne-am reîntâlnit. În martie 2016 ne-am căsătorit.

„Trimiterea către tradiție are întotdeauna darul de a liniști, de a-i duce pe oameni într-un alt tărâm decât cel de zi cu zi.”

Săvârșirea tainei cununiei religioase a fost momentul sacru în care Gabriela și Adrian au pășit în fața celor 5 preoților, apropiați sufletului lor, care au săvârșit slujba Cununiei, în Biserica de lemn a Mănăstirii Bistrița. În veșminte albe, tradiționale, cusute cu măiestrie de artizanul Maria Paraschiv, Gabriela și Adrian primeau binecuvântarea cu evlavie și bucuria inimii.

Fiind în Martie, am oferit câte un mărțișor handmade fiecărui invitat, în loc de acea floare pusă în piept de obicei. Tortul de asemenea a fost ornat cu acest motiv al mărțișorului. Veșmintele tradiționale, mire și mireasă, au fost lucrate manual la Humulești, de către doamna Maria Paraschiv. Atragem atenția că mireasa nu trebuie să aibă nici un pic de negru pe ea, după cum spune doamna Maria, care e specialist în domeniu.

Petrecerea nunții a avut loc la Restaurant Troian cu dans, voie bună și bucate alese.

Vă dorim trai binecuvântat cu cele spre folos sufletului!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locație petrecere: Restaurant Troian, Piatra Neamț
Fotograf: Benedict Both
Vestimentația: artizan Maria Paraschiv, Humulești
Aranjamente florale și decorațiuni: Divine Flor – buchet cu flori uscate și trandifirași albi
Muzica: Cristina Drăgan Diaconescu și Dj Andrei Iojan
Tortul: Magic Cake