Povestea nunții Ileanei și a lui Eugen Florea, din Topoloveni, Argeș, poate fi surprinsă în câteva cuvinte și în acele poze care vorbesc de la sine.

Sunt tineri și îndrăgostiți de viață, iar decizia de a organiza nuntă tradițională a fost inspirată de momentul în care Ileana a spus DA în vârful unei căpițe cu fân, și din dorința de „a ieși din anonimat”, după cum ne mărturisește mireasa.

Pentru invitația la nuntă au muncit 3 zile și se poate vedea că a fost ceva cu totul aparte.

“Save the date” Muntenesc

 

 

În căruțe, spre primărie.

Mare și plăcută le-a fost mirarea când invitații au ales să poarte la nunta lor, nu doar un accesoriu tradițional, după cum îi rugaseră mirii, ci să îmbrace costume populare complete: „le-am spus invitaților noștri că ne vom îmbrăca așa și i-am rugat ca și ei să poarte un mic accesoriu popular. Am avut o mare surpriză în momentul în care am văzut că au ales să vină îmbrăcați din cap până în picioare în costume populare românești!”, Ileana, iar la ieșirea din primărie au fost întâmpinați cu spice de grâu.

Iar pentru a fi surpriza completă, verișorii mirelui au creat un moment care a binedispus, oferindu-le cadou… o capră: “pentru că oamenii chiar au intrat în „jocul” nostru, am primit cadou de nuntă de la verișorii soțului meu și o… capră. A fost un moment amuzant”, Ileana.

Ileana a îmbrăcat veșminte populare din Teleorman, compuse din cămașă cu mânecă răsfrântă, încreț multicolor urmat de râuri de motive cu paiete și mărgele, bată, fotă cu decor pe poale cusut cu fir auriu și argintiu, pe fond roșu, și opinci. Eugen a purtat costum popular din zona Muscelului, alcătuit din cămașă de bumbac, cu broderii, poturi (pantaloni bărbătești cu turul lung), brâu roșu, pieptar, căciulă și opinci.

Poți fi, bade, bucuros
Ți-ai ales ce-a fost frumos:
Ți-ai luat floare de crin
Să vă fie traiul lin,
Traiul lin și cumpătat
Să nu iasă vorbe-n sat!
Orații de nuntă România – Ghe. Cernea

Tradiții românești și voia bună au continuat până în zori.

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment

Locație: Pensiunea Valmar Topoloveni
Verighete: Bijuteria Teilor Pitești
Aranjamente florale si buchet mireasa: Florărie Fortuna
Fotograf: Mihai Nițoiu
Muzica populara: Frații Dicu Band (Dicu the best)
Hair stylist: Salon Issis Pitești
Make up: Mădălina