Mandro, mandro, vrei nu vrei
Un inel și doi cercei,
Dă-mi să-ți sărut ochii tai.
De vrei roche de mireasă
Cingatoare de mătase,
Părul să-ți încurc mă lasă.
De beteală o cunună
Vrei pe fruntea ta cea jună,
Dă-mi o gură, numai una!
Iar de vrei un bărbățel
Să-l iubești, să crezi în el,
Nu-l căta – că iacătă-l!
Mândro, mândro de Mihai Eminescu

Ionela și Lucian s-au cunoscut acum 8 ani, el avea 23 de ani, ea 18…el era student, ea liceeancă. Relația lor a început la distanță, pe internetei întâlnindu-se pentru prima dată pe data de 7 Februarie. Ne-am cunoscut față în față întâmplător pe 7 februarie…nu era nimic vorbit….iar de atunci am rămas împreună!

De atunci am trecut prin tot felul de întâmplări care ne-au unit și mai mult! Și nu ne-am plictisit unul de altul!

Cererea în căsătărie a venit pe neașteptate. El ar fi vrut mai demult să își pună pirostriile dar eu, mireasa, am fost cea care tot râdeam că dacă mă cere îl refuz. Ideea era că îmi era greu să mă despart de părinții mei…am fost un copil lipicios…care îmi era frică să îmi las părinții singuri fără ajutorul meu în casă. Până la urmă Lucian și-a făcut curaj pentru a face marele pas și a cerut-o în timpul unei vacanțe. Eram doar noi doi, am zis DA evident!

Nunta am făcut-o după o perioadă mai lungă, tocmai în ideea să o organizăm așa cum vrem noi, pentru că sunt o persoană căreia îi plac detaliile. Aceasta a avut loc chiar de aniversarea zilei de naștere a lui Lucian, pe data de 8 iulie. A fost o zi de neuitat!

Am hotărât să facem prima parte a nunții în stil tradițional deoarece eu țin mult la tradiții, făcând parte din ansamblul de dansuri populare Strajerii BucovineiNuntașii s-au adunat la casa mirelui, la Sadova, costumați în veșminte tradiționale. Au cântat și au dansat dansuri traționale în curtea casei. Mirele a primit binecuvântarea bunicii înainte de a pleca spre mireasă, în satul vecin, Pojorâta.

La poarta miresei, asteptau flăcăii! Mirele a trebuit să plătească pentru a fi primit în curte. Părinții miresei l­-au întâmpinat cu emoție și l­-au așezat la masă.

Mirele i-­a dăruit miresei buchetul și a primit în schimb floarea mirelui, pe care mireasa i­-a pus­-o în piept cu lacrimi de emoție. Partea mea preferată a nunții a fost când mirele a venit să mă ia de acasa, a fost așa emoționant! Am plâns și eu cu el!

Apoi au evadat pentru câteva momente pe Rarău pentru a imortaliza fericirea lor, alături de prieteni, lângă Pietrele Doamnei, în minunatul decor al naturii sălbatice.

Cununia religioasă a avut loc la Biserica Sfântul Nicolae din Sadova, oficiată de preotul paroh Mândrilă Simion, alături de alți 4 preoți. 

Petrecerea avut loc în minunatul decor de la Bucovina Grand Salon. Străjerii Bucovinei au fost alături și au întreținut atmosfera. Am avut un program de dansuri la care au participat și mirii.

Cei 400 de invitați au petrecut și s-au distrat până dimineața alături de Formația Basarabia.

Eu zic că totul a fost perfect! Toată lumea a vorbit și vorbește de nunta nostră, își aduc aminte cu drag de tot! Pot spune că am fost foarte norocoasă că Dumnezeu mi-a dat astfel de prieteni! ne povestește mireasa.

Vă urăm ani binecuvântați împreună!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locația petrecerii: Bucovina Grand Salon
Locația ședinței foto: Munții Rarău
Locația cununiei religioase: Biserica Sfântul Nicolae, Sadova
Fotograf: Grey Wedding Studio
Videograf: Gatej Calin Florin
Vestimentația: costume populare din colecția familiei
Verighetele: Atlantis Gold
Coafura: Gagniuc Elena Gabriela, Salon Kharisma Hair
Machiajul: Nicolle Hurghis
Muzica: Formația Basarabia
Dans: Străjerii Bucovinei
Tortul și prăjiturile: restaurantul Bucovina Grand Salon