O vezi la bal… așa, înaltă
Și elegantă ca o floare…
În ploaie de confetti saltă
Perechile dănțuitoare…
Și visul tău acum te-arată
Frumos ca un locotenent,
Când vii în fața ei deodată
Și-i faci ușor un compliment:
— Dansați cu mine, domnișoară?
— Mersi! răspunde ea încet…
Și-n luxul care vă-nconjoară,
O strângi la pieptul tău, discret.
Te prinde redingota bine.
Sunt mândre ghetele de lac:
Zâmbești, încrezător în tine…
Apoi, când muzicile tac,
La braț vă strecurați afară,
Prin parcul liniștit să stai
Cu ea, pe-o bancă solitară,
În noaptea tainică de mai…

Noapte de mai de George Topârceanu

În luna lui Florar, a exploziei de culori ale naturii, Isabela și Ștefan sărbătoreau iubirea prin taina nunții, în Botoșani, localitatea de naștere a marilor Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Octav Băncilă și alte personalități de seamă.

Povestea lor începea în facultate, dragostea pentru muzică i-a apropiat, iar ziua de 11 mai căpăta valoare simbolică odată cu cererea în căsătorie și celebrarea nunții.

„Ne-am cunoscut în primul meu an de facultate, iar nunta am făcut-o după doi ani și jumătate. Ne-am întâlnit în anul 2011, am fost cerută pe 11 mai și tot pe 11 mai, după un an, ne-am căsătorit. Ne-a apropiat pasiunea pentru cântat, dorința de a avea o nuntă în care simplitatea e elementul cheie, în care evenimentul aduce oameni dragi acolo, veniți de plăcere, nu din obligație.”

Valența spirituală a căsătoriei, dorința de a trăi evenimentul uniunii cu acei oameni dragi, bucuroși de invitație, creațiile vestimentare ale Atelierului Demetria i-au inspirat și au condus la organizarea unui moment care a încântat inimi și a însuflețit Așezământul Pastoral – Filantropic – Parohia “Sf. Ioan Botezătorul” Botoșani. 

„Nu era neapărat în planul nostru inițial să facem o nuntă tradițională, știam doar că eu îmi doresc o rochiță simplă, iar întâmplarea a făcut să descoperim atelierul Demetria. Și de aici, restul detaliilor au fost adaptate. Am făcut excepție de la obiceiurile cu gătitul miresei și alte momente gălăgioase, punând mai mult accent pe partea spirituală a nunții. Ne-am dorit să participăm la liturghie în ziua nunții, iar la slujba cununiei, ne-am bucurat de taină alături de toți prietenii noștri care au venit la biserică, nu doar la petrecerea de după”.

Taina cununiei religioase a fost săvârșită la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul Botoșani.

Isabela și Ștefan au ales să respecte acele obiceiuri care au rezonat cu sufletul lor, au introdus cu veselie „furatul mirelui” și s-au ocupat cu dedicare de fiecare detaliu al organizării marelui eveniment.

„Furatul miresei a fost înlocuit de furatul mirelui, ca element de diferențiere fată de alte nunți. Nu am apelat la firme organizatoare, ci ne-am pus sufletul în fiecare detaliu, de la mărturii, la decorațiunile de prin sală, la colțul tematic, până la coronițele domnișoarelor de onoare. Totul a fost făcut de noi, cu drag, pentru prietenii noștri, care au reprezentat mai mult de 80% din numărul invitaților. A fost o nuntă de zi, alături de prieteni de vârsta noastră, plină de emoții și zâmbete.”

Vă dorim ani binecuvântați împreună!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locație: Aşezământul Pastoral – Filantropic – Parohia “Sf.Ioan Botezătorul” Botoşani
Veșminte: Atelier Demetria
Verighetele: Mardikian
Coafura și Machiajul: Bianca Pughiuc
Fotograf: Vlad Ciubotariu
Muzica: Stretto Cvintet Botoșani,  Oana TabultocOleg și Lucia Sacaliuc