Frunzuliță de cicoare,
Cântă cucule mai tare
Cântă pe-o creangă de măr
Că iubesc un puișor.
Izabela Tomiță, Cântă, cucule, mai tare

În luna lui Răpciune, a culesului de roade și a transformării naturii în muză pentru artiști, răsuna pe meleaguri ale Transilvaniei ecoul unei taine sărbătorite cu iubire, voie bună și obiceiuri vechi: nunta Izabelei și a lui Gabriel.

Izabela și Gabriel sunt interpreți de muzică populară, iar decizia de a organiza nuntă tradițională a fost un răspuns la responsabilitatea de a promova tradiția când este prielnic.

„Amândoi făcând parte din domeniul artistic, amândoi cântând folclor, ne-am gândit că ar fi indicat să dăm exemplu și să păstrăm tradiția cât mai mult cu putință, punând în “scenă” o nuntă tradițională.”

Izabela și Gabriel au ales să respecte obiceiuri de nuntă atât din Oltenia cât și din Mărginimea Sibiului. Dintre acestea amintim bărbieritul ginerelui, turta miresei, jocul găinii, chiuitul de noroc și bucurie în căsnicie: Am îmbinat tradițiile din Oltenia cu cele din Mărginime. Am făcut obiceiul “bărbieritul ginerelui”, turta miresei. La restaurant am fost întâmpinați de veteranele de la ansamblul Junii Sibiului care ne-au ”ciuit” de noroc și bucurie, apoi în timpul nunții ne-au încântat cu “jocul găinii”.

Îmbrăcați în veșminte tradiționale, specifice Sibiului și zonei Olteniei, Izabela și Gabriel pășeau în Biserica Sf. Mihail și Gavril din Gura Râului, Sibiu pentru a săvârși cununia religioasă.

Veselia a continuat la Restaurant Select, cu artiști populari din toate zonele tării și masă bogată.

Vă dorim ani frumoși, cu veselie!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment

Locație: Restaurant Select, Sibiu

Veșminte: Costume populare din Sibiu și din Oltenia

Rochia de mireasă la comanda

Costumul mirelui magazin Gama Sibiu

Aranjamente florale si buchet mireasa: Buchetele și aranjamentele în stil tradițional Artis Natura Sibiu

Fotograf: Chivuta Fagetan – Studio Foto-Video ALPHA CENTRAL

Cameraman: Adrian Fagetan – Studio Foto-Video ALPHA CENTRAL

Muzica: Nicușor Iordan, Carmen Popovici, Marin Alexandru-Todirel

Hair stylist/Make up:  Coafura Cristina Bratu