”[…] Vino! Domnul dinadins
Ne-a făcut să ne iubim:
A pus vara în dumbravă
Şi-a zis: „Na-vă
Crângul plin de cântători,
Şi copacii înverziţi,
Şi poienile cu flori
Vi le dau să vă iubiţi!”
Vin’, iubito – George Topârceanu

Era în luna lui Făurar, la început de an, când Larisa și Lucian făceau nuntă după obiceiuri vechi.

Povestea lor a început în vara anului 2014, când glasul Larisei îi veselea pe cei adunați la o nuntă organizată la cortul lui Lucian. La scurt timp, era invitată să bucure prin armoniile cântului de ”La mulți ani”, cu ocazia zilei de naștere a celui care urma a-i fi mire.

Credința în Divinitate și un spirit liber le-a descoperit calea în doi. Astfel că, la începutul anului 2017, Larisa primea cu emoții cererea în căsătorie. O lună mai târziu, își sărbătoreau iubirea pe meleagurile natale.

Ne-am întâlnit în 12 iulie 2014 la cortul lui Lucian. Eu (mireasa) cânt muzică populară și am fost acolo să cânt unor miri, ca surpriză din partea mamei mirelui. Mamele noastre se cunoscuseră la o mănăstire, dar noi nu ne știam, ne-am văzut abia atunci. Atunci am stat 3 zile la ei… așa… fără nici-un motiv. După ce am cântat, am dormit la ei și am mai stat 3 zile de drag. Am păstrat legătura cu Lucian, dar nu am avut nimic serios. De ziua lui, în 23 iunie 2015, am venit la Câmpulung să îi fac o surpriză, să îi cânt La multi ani! și de atunci am început să ieșim și să fim împreună.

Ambii din familii creștine, credincioase, lucrul ăsta ne-a atras unul la celalalt foarte tare. Pe de altă parte suntem extrem de nebunatici, ne plac lucrurile interzise. Ăsta e alt lucru care ne-a atras. Și cel mai tare este că la o primă vedere, fără să îl fi cunoscut de aproape, nu aș fi umblat în viața mea cu un tip ca Lucian și el… exact la fel, fără să-mi fi cunoscut sufletul, nu ar fi umblat cu genul meu. În 15 ianuarie 2017 ne-am logodit în Budapesta, în 12 februarie am făcut starea civilă, în 19, nunta. Am urmat atat tradiții din Maramures cât și din Bucovina.

Ne place portul popular, ținem la tradiții, la tot ce e pur și natural. Avem haine tradiționale autentice proprii, mireasa are o întreagă colecție.

În data de 12 februarie, Larisa și Lucian participau la ceremonia cununiei civile în Fundu Moldovei, Suceava. Mirii, alături de invitați, au purtat cu mândrie straie populare din zonele Bucovina și Maramureș.

Cununia civilă am făcut-o tradițional în 12 februarie. Toți cei prezenți au fost îmbrăcați autentic tradițional, purtând straie din două zone: Maramureș și Bucovina, întrucât mireasa este din Borșa, iar mirele din Bucovina. Ceremonia a fost la Casa Baciu din Fundu Moldovei, Ion și Viorica Baciu fiind și una dintre perechile de nași.

Săvârșirea tainei cununiei religioase la biserica Schitul Sf. Gheorghe, Borșa, Maramureș.

Buchetul trebuie să aibă o semnificație pentru mireasă, să nu fie doar un accesoriu, de aceea a fost alcătuit din floarea miresei, lăcrămioare și busuioc să alunge spiritele rele!

Petrecerea a avut loc la Grădina Mariajelor, Câmpulung Moldovenesc, cu dans, voie bună și bucate alese.

Vă dorim la mulți ani fericiți!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locație ceremonie: Casa Baciu, Fundu Moldovei
Locație petrecere: Grădina Mariajelor, Câmpulung Moldovenesc
Fotograf: Ovidiu Leșan
Cameraman: Dan Ianos
Coafura: Salon Chic, Borșa
Machiaj: Rose Blue Make-up
Aranjamentele florale și decorațiuni: Bianca Zamfirache Wedding Planner
Muzica:  Formația Continental, Petreuș Marinel și grupul lui folcloric, Marius Ciprian Pop, Grigore Gherman.
Oana Tomoiaga, Alexandru Bradatan, Andreea Haisan, Ancuta Corlatan, Andreea Rus și Maria Mihali.
Tortul:  Maria Timis, firma France Nordic
Produse de patiserie: firma de catering Niral Câmpulung Moldovenesc, Suceava