Pe meleagurile lui Creangă, unde Masivul Ceahlău este paznic al acestor așezări, istoria scrisă și cea nescrisă au determinat o cultură populară de referință pentru zona Moldovei, manifestată prin obiceiuri, tradiții și exprimată vizual prin bogăția ornamentală a veșmintelor tradiționale.

În comuna Săbăoani al acestui ținut, Mihaela și Paul sărbătoreau momentul nunții lor după frumusețea și placul sufletului.

Povestea lor a început în liceu, a trecut un deceniu de când își sunt aproape, ne-am cunoscut în liceu. Suntem împreună de 10 ani, locuim în Săbăoani, suntem ingineri, iar acum un an au pășit firesc în următoarea etapă a vieții în doi.

Mihaela Clopoțel a făcut dansuri populare de la vârsta de șapte ani și a ales să dedice o parte a nunții lor costumului popular specific Neamțului.

Pe înălțimea Munților Rarău, la apusul soarelui, îmbrăcați în veșminte tradiționale, Mihaela și Paul păreau desprinși dintr-o altă lume.

Fiecare element din alcătuirea acestor straie fără cusur, a fost pus în valoare de bucuria mirilor de a fi împreună: ia și cămășoiul cusute cu broderii în motive florale și geometrice, în cromatica florilor de câmp, catrința țesută pe fond roșu, bondița miresei și bonda mirelui ornate cu detalii complementare celor de pe cămăși, brâiele de lână și ițarii din bumbac, au fost completate cu opinci și, respectiv cizme.

Momentul iertăciunii. Binecuvântarea părinților.

Respectând tradițiile locale

Cununia civilă

Cununia religioasă la Biserica Romano-Catolică Regina Sf. Rozariu – Săbăoani

Petrecerea nunții a avut loc la restaurantul Daide, în acorduri de dans și voie bună, asigurate de formația Acord Roman.

Sesiune foto memorabilă

Povești Nunți Tradiționale - Mihaela și Paul - Nuntă în ținutul Neamțului 6

Vă dorim cum se cuvine,
Ani frumoși și numai bine,
Bucurie, sănătate,
Binecuvântări în toate!
Echipa Nuntă Tradițională

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment

Locație: 

Biserica Romano-Catolică Regina Sf. Rozariu – Săbăoani

Restaurant Cort Daide, Lutca, Neamt

Veșminte: Zenna – rochia de mireasă, Louis Purple – costum mire
Verighete: Coriolan
Aranjamente florale si buchet mireasa: Decro Bacău – Decro Floristică
Fotograf: Vlad Ilaș
Cameraman: Ciprian Damoc
Muzica: Formația Acord Roman
Hair stylist/Make up: Salonul Vip

Galerie foto completă