Frumoasă-i mireasa mea
Și mirele-i tot la fel
Numa’ oleaca-i buzat
Că prea mult o sărutat
Asta-i nuntă de boieri

Oana-Cătălina și Petru-Aurelian s-au cunoscut în urmă cu doi ani, departe de meleagurile natale. Amândoi provin din zona Moldovei, Oana-Cătălina din jutețul Vaslui, iar Petru-Aurelian din Tecuci. Practic suntem doi moldoveni, care s­-au găsit în București. Așa am ajuns să ne cunoaștem mai bine și să ne îndrăgostim unul de altul.

La începutul acestui an, în luna februarie, Oana-Cătălina se afla la Paris, în delegație, iar Petru-Aurelian a urmat-o și i-a făcut surpriza, de a o cere în căsătorie: Mirele a fost cel care “m­-a cerut” într­-un stil cu totul original și dorința de a ne uni destinele era comună, oricum. Eram plecată cu munca, la Paris, iar el a venit și pe lângă trandafiri, mi­-a adus și o cerere în căsătorie supriză. Avem niște amintiri foarte frumoase de atunci.

Data aleasă pentru căsătoria civilă a fost cea de 9 Septembrie 2017. Amândoi fiind mari iubitori ai portului popular românesc și al tradițiilor, au ales să facă cununia civilă îmbrăcați în straie populare. Nu regretăm niciun minut alegerea noastră, ba din contra, suntem fericiți că am putut purta acele hăinuțe, foarte dragi nouă.

Cu toate că locuim în București, am ales să ne celebrăm evenimentul în satul părinților mei, Rânzești, comuna Falciu, județul Vaslui, la casa părintească a mea, care ne este foarte dragă și unde mergem tot timpul cu multă bucurie. Aici am vrut să facem totul ca la țară, să avem mesele afară, în curte, să avem preparate tradiționale, să îi îmbrăcăm pe dragii nostri parinți, frați și nasi tot în stil tradițional.

Toată familia le-a fost alături și s-au bucurat de alegerile făcute de către miri pentru acest eveniment. Părinții noștri au fost foarte receptivi și bucuroși de modalitatea în care am ales să sărbătorim și ne­-au oferit tot sprijinul lor.

După ceremonia de la primarie, invitații au fost primiți cu pâine și sare, acasă, și apoi au degustat, împreună cu noi, un pahar de vin și bucate pregătite cu mult drag.

Dragă mire si mireasă
Vă urăm viață frumoasă!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locația petrecerii: casa părintească a miresei din satul Rânzești, comuna Fălciu, județul Vaslui
Fotograf: Framed – wedding photography
Vestimentația tradițională: costume populare din zona Moldovei
Machiajul: Elena CaranfilElle HomeBeauty
Aranjamentele florale și buchetul miresei: Florăria Trandafirul, Bârlad
Tortul și prăjiturile: Cofetăria Camelia