“Draga mea, sufletul meu,
tine tu inelul meu,
Pune-l in degetul tau.
Cand inelu-a rugini
Sa stii, draga, c-oi muri!
„De ma lasi plangand acasa,
Na-ti naframa de matasa
Pe margini cu aur trasa.
Aurul cand s-a topi,
Sa stii, frate, c-oi muri!”
Inelul si naframa, V.Alecsandri

Luna ianuarie simbolizează un nou an, un nou început. Așa a fost și pentru Alexandra când la o aniversare în luna cea geroasă a anului 2014, l-a întâlnit pe Octavian, un băiat glumeț care i-a spus sărbătoritului, verișorul fetei, că vor fi neamuri. O prietenie frumoasă s-a legat între cei doi. O prietenie care s-a dezvoltat într-o potrivire de idei, gânduri, vise. Timpul trece repede când iubești și la doar un an de relație s-au hotărât că vor să fie împreună pentru totdeauna.
Ce poate fi mai frumos decât cel mai bun prieten să-ți devină soț?

“Am legat o prietenie frumoasă, iar din acea prietenie ne-am dat seama că suntem unul pentru celălalt, aveam aproape aceleași principii, gânduri și mai ales vise.”

Au făcut căsătoria civilă în scurt timp, la 11.07.2015, dar pentru cea religioasă au vrut cu totul altceva. O ceremonie în haine tradiționale românești care să reflecte dragostea pentru tradițiile frumoase pe care țara noastră le are.
Atunci când ultimele frunze de toamnă se scuturau agale, cei doi iubiți au decis să facă și cununia religioasă, adică pe 24.09.2016.

“când frunzili or pica, părince ne-ai cununa”

Pregătirile de nuntă au decurs ușor atunci când momentul acela era unul pe care l-au așteptat mult timp. Cu răbdare se trece marea, zice o vorbă din străbuni. Mirii noștri au urmat tradițiile din străbuni, hainele croite cu grijă de Bugarin Nicoleta, verighetele cumpărate de la Bijuteria Beg, iar invitațiile cu versuri de inspirație bănățeană realizate de oamenii plini de dăruire de la Invitația perfectă.

“Am ales cu entuziasm costumele populare, invitațiile au fost și ele destul de deosebite tot cu text dintr-o cântare, cu cata grai bănățean, motive tradiționale și culorile preferate ale soțului, rosu și negru. A fost un drum lung dar frumos.”

Nunta s-a petrecut în două etape: prima parte a avut loc în localitatea de baștină a mirelui, adică la Dognecea, iar cea de-a doua la restaurant în Reșița. Cei doi miri au respectat câteva tradiții rămase din bătrâni și anume mersul mirelui cu rachie și lăutari la casa nașilor, întâmpinea mirelui cu colaci și rachie, apoi mersul la mireasă acasă unde a trebuit să o caute până o găsește. În fiecare loc se joacă hora, iar la mireasă acasă mirii și-au prins flori în piept și au plecat spre biserică.

“Prima parte a evenimentului s-a petrecut în comuna de unde este soțul, la Dognecea, a fost simplu și diferit, soțul s-a pregătit în straiele de mire apoi cu uiaga de rachie și cu muzica a plecat după nași, nașii și ei îmbrăcați în straie populare l-au întâmpinat cu colaci și cu rachie, au jucat hora în fața casei și au plecat în sat după mireasa. După ce au ajuns la mireasă, la mine, m-o cautat cata și m-o găsit, apoi am prins flori în piept am jucat o hora-nainte și am plecat pe jos spre biserica.
După sfânta taină a cununiei, am primit felicitări, am făcut poze și am plecat spre restaurant, unde a urmat o petrecere de neuitat, cel puțin pentru noi.”

Cununia religioasă, unirea celor două suflete îndrăgostite a avut loc în Biserica Sf. Gheorghe din Dognecea și a fost urmată de o frumoasă petrecere la restaurantul Dusan și fiul din Reșița. O noapte întreagă invitații s-au veselit și au dansat pe muzica Stanei Stefănescu și Mario Band.

Vă urăm ani binecuvântați!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Fotograf: Reflect Studio
Locația: Restaurant Dusan și Fiul, Reșița Nord
Vestimentația: Bugarin Nicoleta
Verighetele: Bijuteria Beg
Coafura: Hair Staylina
Machiajul: Bulinutza Makeup
Aranjamentele florale și buchetul miresei: Valmedia Reșița, Valentina Chivu
Muzica: Stana Stepanescu și Mario Band
Tortul și prăjiturile: Cofetăria Unicat
Invitațiile: Invitația Perfectă