Buna ziua, la dumneavoastră
Prea cinstită gazda noastră!
Noi nu ne-am gătit de luptă,
Ci ne-am îmbrăcat de nuntă!
(Strigături de nuntă)

Florentina și Alexandru Altman au o poveste de iubire mai puțin comună decât de obicei și mai mult ca în romanele de dragoste. Cei doi au copilărit împreună, ba chiar au fost colegi de bloc, de clasă, de bancă, împărțind atât amintiri din cele mai diverse, mai vesele sau mai triste, dar și un supliment de carte de la școală. Cei mai buni prieteni au avut o relație specială de prietenie, duioșie, apartenență unul altuia.

Povestea noastră… pentru noi este o poveste ca în filme, am crescut împreună de mici copii, fiind vecini de bloc. Am fost împreună la grădiniță, în clasa întâi, am pășit împreună în aceeași clasă ba chiar împărțind aceeași bancă și chiar și suplimentul. Pentru mine, el era Sănducu meu.

Deși se înțelegeau foarte bine, Florentina a fost nevoită să se mute din localitate în jurul vârstei de 14 ani, drept pentru care viețile lor au luat-o pe făgașuri diferite. Trăind vieți diferite, despărțiți de distanță, asta nu i-a făcut să uite unul de celălalt. Au încercat fără noroc să își facă familii, iar când timpul le-a surâs și planetele s-au aliniat, după nici mai mult, nici mai puțin de 20 ani, s-au regăsit. Se pare că rețeaua de socializare Facebook nu ajută doar tinerii să se găsească, să își găsească un partener, ci ajută și oamenii maturi să se găsească atunci când sunt pierduți în lume. Poate că până atunci nu fusese momentul potrivit să se regăsească.

Din păcate pe la vârsta de 14 ani drumurile noastre s-au despărțit, eu mutându-mă din localitate. Timpul a trecut, fiecare și-a urmat cursul vieții fără a păstra legătura aproximativ 20 de ani. Nu mai știam nimic unul de celalalt, chiar dacă eu am mai fost pe acasă, drumurile nu sau intersectat. Până când într-o zi, pe un site de socializare (Facebook), ne-am regăsit.

O poveste de viață care a început din copilărie s-a transformat într-o frumoasă poveste de iubire între doi adulți care s-au căutat mult timp, dar când s-au regăsit au înțeles că le era menit să fie împreună. Nunta a venit ca un lucru firesc pentru doi adulți care se înțeleg foarte bine, cărora le place să facă lucruri împreună, care se cunosc și se recunosc în fiecare clipă. Astfel, cununia civilă a avut loc în data de 16.05.2018 în ținute mai puțin obișnuite: blugi și ie.

Din dragoste de tradițional și simplu, Florentina și Alexandru Altman au ales să aibă o nuntă simplă, respectând tradițiile străbune.

De când ne-am regăsit am simțit acea legătură care era între noi, nici unul dintre noi nu reușisem până în acel moment să construim o familie, probabil ne căutam unul pe celalalt fără să știm. Am început să trăim amândoi ceea ce nu mai trăisem niciunul pe parcursul vieții noastre, așa că ne-am hotărât să ne unim destinele în fața Lui Dumnezeu. De la bun început am dorit ceva restrâns și ceva altceva, așa am hotărât să facem nunta în stil tradițional.

Vestimentația a fost realizată de către o doamnă cu mâini de aur din localitatea noastră, Vulcan, după cum însăși mireasa mărturisește. Doamna Cotovanu Camelia Minodora este persoana căreia mirii îi mulțumesc din suflet și căreia i-au rămas datori pe viață. Verighetele au fost achiziționate de la o bijuterie din localitate, iar colierul și cerceii, cât și butonii de la rochie au fost făcuți manual de Laura Bogdan Hancăș. Tot în spirit tradițional, buchetul miresei a fost realizat în mod simplu și a conținut flori mari, galbene de floarea soarelui. Invitațiile prin care au fost chemați la nuntă toți cei dragi au fost tipărite la tipografia din Petroșani și le-au asamblat chiar ei. Pentru ca toți invitații să aibă ceva tradițional de la ei, au cumpărat ceșcute de ceramică de la Horezu și panglică tricoloră pe care le-au făcut cadou.

Cununia religioasă a avut loc la Biserica Sf Arhangheli Mihail și Gavril din localitatea Câmpul lui Neag. După ce și-au jurat iubire și fidelitate veșnică, cei doi proaspăt căsătoriți au plecat cu alai mare la Pensiunea Retezat unde au petrecut până dimineața alături de cei dragi. Meniul a fost de asemenea unul tradițional pe gustul tuturor, așa cum se servește de obicei în țara noastră.

Totul a decurs de la bun început așa cum ne-am dorit, am găsit sala dorită într-un loc mirific în munte, am avut alături de noi oameni minunați care ne-au îndeplinit dorințele, începând de la vestimentație, foto, video, aranjamente florale, muzică, până și meniul a fost tot tradițional, adică la aperitiv am servit slănină, jumări, cârnați, ceapă roșie și multe altele și ne-am bucurat enorm că a fost pe placul nuntașilor. Îi mulțumim Lui Dumnezeu că ne-a unit destinele chiar și după 20 de ani, mulțumim familiei, nașilor, prietenilor și celor dragi nouă care ne-au fost alături în cea mai importantă zi din viața noastră.

Formația Atlas cu solistul de muzică populară Mădălin George Brândău a ținut invitații toată noaptea pe ringul de dans.

Spre dimineață s-a tăiat tortul cumpărat de la cofetăria doamnei Elena Luminița Androne, un tort care a încântat papilele gustative ale tuturor invitaților cu gustul nemaipomenit de fructe de pădure și cremă Kinder, iar pentru acasă au luat un tort de ciocolata.

Amintirea zilei nunții este una specială care nu poate fi uitată sau egalată de o altă zi din viața unui cuplu.

Am vrut să facem altceva și nimic nu poate fi mai frumos decât tradiția țării tale.

Casă de piatră și copii frumoși!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Fotograf și videograf: CYP & ALYNA
Vestimentația tradițională: Cotovanu Camelia Minodora, din Vulcan
Coafura: Edith Popa, din Uricani
Machiajul: Pop Maria Mirabela, din Vulcan
Aranjamentele florale și buchetul miresei: All Event
Muzica: Formația Atlas, solist vocal muzică populară Mădălin George Brândău
Tortul și prăjiturile: Elena Luminița Androne