Două suflete amice de copile pământene
Se-ntâlnesc în steaua lunii, se privesc duios prin gene,
Apoi stau într-o uimire, una alteia zâmbind,
Și-mpreuna îsi iau zborul, prin senin călătorind.
Două suflete de Vasile Alecsandri

Gabriela și Agostino s-au cunoscut pe plaiuri străine, și anume în frumoasa Italie. A fost dragoste la prima vedere: Eu sunt de origine din Suceava dar de 6 ani locuiesc în Italia. Aici l-am cunoscut pe soțul meu, într-un restaurant unde munceam pe atunci, el era ospatar iar eu ajutor de bucătar. După mai multe tentative de a mă invita în oraș, am acceptat și uite-așa ne-am cunoscut mai bine, am aflat că avem multe lucruri în comun, dar și că suntem foarte diferiți unul de altul.

Ne-am căsătorit după 4 ani. Cererea în căsătorie a avut loc în România, Poiana Brașov. Așa a vrut Agostino, să fie pe plaiurile mele. Nu am să uit niciodată acel moment!

Imediat după, au început pregătirile de nuntă care au durat 10 luni, dar s-a meritat istoveala pentru că doreau să pregătească primul moment important din viața lor de cuplu. Gabriela nu a vrut ca Agostino să renunțe la religia lui pentru a se putea căsători și nici invers. 

Ei și-au făcut nunta de două ori, prima având loc pe data de 2 iulie 2016. Atunci au făcut cununia civilă și cea religioasă în rit catolic. Iar pe data de 17 Septembrie 2017 i-a ajutat bunul Dumnezeu și au făcut nunta religioasă ortodoxă, fiind foarte bucuroși să aleagă stilul tradițional. Ne-am respectat religia și tradițiile unul altuia și cred că acest lucru este cel mai important…pentru noi asta înseamnă iubire. Preotul Vasile ce ne-a cununat ortodox, este o persoană extraordinară și îi mulțumesc lui Dumnezeu că ni l-a scos în cale. Am fost la fel de emoționați ca prima oară!

Mândria că este româncă a stat la baza deciziei de a face nuntă tradițională. Gabriela a avut să îi arate lui Agostino și familiei sale frumusețea tradițiilor românești.

Sunt o norocoasă să am un soț care să accepte obiceiurile și tradițiile mele așa cum și eu le accept pe ale sale!

Vă urăm ani binecuvântați!

 

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locația nunții: localitatea Viterbo, Italia
Locația petrecerii: Il Circolo delle Querce
Fotograf: Andreea Bianca
Coafura și machiajul: realizate chiar de mireasă