Două suflete amice de copile pământene
Se-ntâlnesc în steaua lunii, se privesc duios prin gene,
Apoi stau într-o uimire, una alteia zâmbind,
Și-mpreuna îsi iau zborul, prin senin călătorind.
Două suflete de Vasile Alecsandri

Gabriela și Agostino s-au cunoscut pe plaiuri străine, și anume în frumoasa Italie. A fost dragoste la prima vedere: Eu sunt de origine din Suceava dar de 6 ani locuiesc în Italia. Aici l-am cunoscut pe soțul meu, într-un restaurant unde munceam pe atunci, el era ospatar iar eu ajutor de bucătar. După mai multe tentative de a mă invita în oraș, am acceptat și uite-așa ne-am cunoscut mai bine, am aflat că avem multe lucruri în comun, dar și că suntem foarte diferiți unul de altul.

Ne-am căsătorit după 4 ani. Cererea în căsătorie a avut loc în România, Poiana Brașov. Așa a vrut Agostino, să fie pe plaiurile mele. Nu am să uit niciodată acel moment!

Imediat după, au început pregătirile de nuntă care au durat 10 luni, dar s-a meritat istoveala pentru că doreau să pregătească primul moment important din viața lor de cuplu. Gabriela nu a vrut ca Agostino să renunțe la religia lui pentru a se putea căsători și nici invers. 

Ei și-au făcut nunta de două ori, prima având loc pe data de 2 iulie 2016. Atunci au făcut cununia civilă și cea religioasă în rit catolic. Iar pe data de 17 Septembrie 2017 i-a ajutat bunul Dumnezeu și au făcut nunta religioasă ortodoxă, fiind foarte bucuroși să aleagă stilul tradițional. Ne-am respectat religia și tradițiile unul altuia și cred că acest lucru este cel mai important…pentru noi asta înseamnă iubire. Preotul Vasile ce ne-a cununat ortodox, este o persoană extraordinară și îi mulțumesc lui Dumnezeu că ni l-a scos în cale. Am fost la fel de emoționați ca prima oară!

Mândria că este româncă a stat la baza deciziei de a face nuntă tradițională. Gabriela a avut să îi arate lui Agostino și familiei sale frumusețea tradițiilor românești.

Sunt o norocoasă să am un soț care să accepte obiceiurile și tradițiile mele așa cum și eu le accept pe ale sale!

Vă urăm ani binecuvântați!

 
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locația nunții: localitatea Viterbo, Italia
Locația petrecerii: Il Circolo delle Querce
Fotograf: Andreea Bianca
Coafura și machiajul: realizate chiar de mireasă