Dulce zumzet somnoros și ireal
Să ne cheme spre poienile din deal.
Taina liniștii înalte să ne fure
Prin cotite luminișuri de pădure.

Și la umbră să ne-mbie mai târziu
O clopotniță de aur străveziu,
Legănând deasupra creștetelor noastre
Licuricii înălțimilor albastre…

Sfârșit de vară de George Topârceanu

În luna lui Gustar a anului trecut, când soarele verii încălzea pământul, iar râul Bistrița își urma ca-ntotdeauna cursul, Ionela și Alexandru făceau nuntă pe meleagurile Neamțului.

Povestea lor a început în armonia muzicii de dans, amândoi fiind membri ai Ansamblului Folcloric Codrii Neamțului: „Povestea noastră a început la Ansamblul Folcloric Codrii Neamțului. Amândoi facem parte din acest ansamblu și ne-a unit pasiunea pentru folclor, pentru dansul și muzica populară.”

Vornicul a vestit sărbătoarea, iar colegii mirilor de la Codrii Neamțului au bucurat mesenii cu dansul lor: Toată noaptea au dansat cei de la ansamblul folcloric Codrii Neamțului. Au rămas ca și invitați la nuntă. Am vrut totuși să păstrăm ceva tradițional, așa că am avut și un vornicel, pe Cătălin Dumitrașcu.

Motivați de aprecierea și dragul față de cultura populară, au decis să celebreze momentul în care au devenit soț și soție printr-o ședință fotografică aniversară. Au îmbrăcat costume populare din zona Neamțului, Ionela și-a realizat buchețelul de flori și au urcat pe muntele Cozla din Piatra Neamț, unde bucuria, iubirea, frumusețea veșmintelor populare și a naturii au fost surprinse cu profesionalism în fotografii.

„De-a lungul anilor am mers împreună cu ansamblul la multe nunți. Am văzut foarte multe cupluri care au ales să poarte costume populare în cea mai frumoasă zi din viața lor. Noi nu am vrut să ne îmbrăcăm astfel, deși ne-am fi dorit, pentru că eram ” deja obișnuiți” cu această costumație. După 1 an de zile am făcut o ședința foto aniversară și atunci ne-a venit ideea de a ne îmbrăca în costume populare pentru a avea o amintire frumoasă cu ceea ce reprezintă o parte din noi și din povestea noastră. Buchetul de la ședința aniversară l-am realizat din flori culese de pe muntele Cozla.

Pozele au fost făcute pe muntele Cozla din Piatra Neamț (la telegondolă). Costumul popular pe care l-am purtat face parte din recuzita Ansamblului Folcloric Codrii Neamțului din Piatra Neamț și este un costum tradițional din această zonă.”

Vă dorim la mulți ani frumoși împreună!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Vestimentație mireasă: Rochia de mireasă:Zenna Bridal Iași.
Costumul mirelui: 6AM Look Piatra Neamț
Costumul popular face parte din recuzita Ansamblului Folcloric Codrii Neamtului din Piatra Neamt si este un costum traditional din aceasta zona.
Verighetele: Coriolan
Coafura: Anna Spa
Machiaj: Ella Beauty
Invitațiile: The Pines – Storytellers
Muzica: Formația Alb și Negru și soliștii vocali Alina CarnariuAndreea BarbuDenisa Anastasiei și Laurențiu Marian.
Fotograf: Țăbărnac Adriana