Bună ziua, la dumneavoastră
Prea cinstită gazda noastră!
Noi nu ne-am gătit de luptă,
Ci ne-am îmbrăcat de nuntă

Țara noastră este una frumoasă, cu zone geografice deosebite, cu tradiții și obiceiuri diferite, toate la fel de frumoase. Mădălina și Lucian se cunosc de mult timp, fiind foarte buni prieteni încă de la început. Încet, încet, prietenia lor s-a transformat în iubire.

Povestea noastră a început ca o joacă de copil, acum 3 ani și jumătate, aproape 4, pe când lucram împreună într-o locație de lângă Castelul Bran. Atunci a fost momentul în care Cupidon a intervenit între noi. Printre foarte multă muncă și multe ore nedormite, dragostea noastră a devenit neobosită.

Întâmplarea a făcut ca la ceva timp după acest moment, eu să primesc o ofertă de muncă în afara țării, pe care am acceptat-o. Am crezut că va fi sfârșitul relației dintre noi, dar de fapt a fost cu adevărat începutul, căci la întoarcere am avut surpriza să fiu cerută în căsătorie. De atunci suntem nedespărțiți și, ce să mai lungim vorba, soț și soție. Cine ar fi crezut!

Toți ne imaginăm cum am dori să fie nunta noastră iar tot mai multă lume se îndreaptă spre o nuntă tradițională românească, datorită iubirii de limbă și de neam.

Români fiind, ne-am dorit o nuntă tradițională, așa cum cred eu că ne reprezintă. Ne-am ales ca nași pe cei mai buni prieteni ai mei. Costumele populare au fost un amestec de pe unde a găsit fiecare, al mirilor fiind din zona Bucovinei iar al nașilor și al nuntașilor fiind din zona Branului și alte regiuni.

Este incredibil de frumos atunci când familia, prietenii și vecinii se mobilizează împreună pentru pregătirile de nuntă!

Pentru organizarea evenimentului ne-am ocupat personal de aranjamente și prăjituri și ce mai era de făcut, împreună cu familia și ajutorul cumnaților mei, vecinilor și toți care au avut plăcerea.

Astfel, având la dispoziție un spațiu extins, mirii au putut respecta obiceiuri variate, de la îmbrăcatul mirelui și cel al miresei, până la furatul miresei și pedeapsa hoților.

Ca și tradiții, am îmbinat din ambele zone, de la îmbrăcatul mirelui de către cavaleri și al miresei de către domnișoare, botezul făcut de mireasă și cavalerul de onoare, ruperea turtei de către nașă, hora miresei, furatul miresei, pedeapsa hoților și câte și mai câte. Pozele vorbesc de la sine.

Cununia religioasă a avut loc la Biserica Sfântul Nicolae, Talea. Prima parte a petrecerii s-a desfășurat chiar în curtea mirilor, așa cum se obișnuia cândva, apoi a continuat la Căminul Cultural Talea. Altădată, nunțile se țineau la cort, în curtea socrilor mari. Dorind să respecte obiceiurile din străbuni, mirii au pregătit totul în curte, acasă, în propria bucătărie.

Norocul fiind că locuim la curte, am putut avea o nuntă tradițional românească ca pe vremuri, cu mâncare făcută de noi și cu câteva tradiții strecurate printre stropii de ploaie din acea zi. Însă eu fiind din zona Branului, nu ne-am permis să batem cale lungă până la mireasă acasă și la nași, așa că toată lumea a plecat din aceeași curte.

Uneori, trăim într-o țară unde uităm cât de frumoase sunt tradițiile noastre, cât de importante sunt și de ce ar trebui să le păstrăm. Însă, persoanele ce au simțit dorul de țară apreciază mai mult tot ceea ce este autentic românesc, esențial culturii noastre.

Fiind plecați o vreme înafara României, am început să apreciem mai mult cine suntem și mai ales ceea ce suntem, români cu tradiții frumoase, cu porturi frumoase și mai ales cu o țară frumoasă.

Invitații au dansat până în zori de zi!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Fotograf: SMARTGENAndreea Șandru
Videograf: SMARTGEN – George Șandru
Locația petrecerii: Căminul Cultural Talea
Vestimentația: Rochia de mireasă și voal – Atelier Demetria, București
Pantofi mireasă – Ancolette, București
Costum mire și pantofi – Naldo Impex, Balif, Ploiești
Verighetele:  Golden Fashion, Balif, Ploiești
Coafura: Fabrica de Frumusețe, Dora, Câmpina
Machiajul:  Fabrica de Frumusețe, Daria Marin, Câmpina
Aranjamentele florale și buchetul miresei: Florărie Artizanat Rarisana, Breaza
Muzica: Formația Star Music Band, Dâmbovița și invitat special, saxofonist Traian Grancea, Brașov
Tortul și prăjiturile: La Dolce Regal, Sinaia
Invitațiile:  Invitații Creative