Cu veselie despre nunta tradițională din Horodnic, Suceava

La sfârșitul primei luni de vară, râsetele și voia bună, colorau așezarea Horodnicului din județul Suceava. Simina și Andrei sărbătoreau taina căsătoriei în armonia cobzei, într-un cadru-tablou pictat în verdele așezării și îmbogățit cu elemente rustice.

Bogăția cromatică și ornamentală a veșmintelor populare purtate atât de firesc de miri și invitați, parcă te invită să deschizi lada de zestre a bunicilor pentru a-ți alege cea mai frumoasă ie… pentru început.

Simina și Andrei au îmbrăcat costume tradiționale specifice zonei Arbore. Cel al miresei a aparținut mamei mirelui și are o vechime de 42 de ani

Povestea Siminei și a lui Andrei începea acum unsprezece ani, iar decizia organizării unei nunți tradiționale pe meleagurile natale a fost un răspuns la bucuria și mândria de a fi bucovineni: Locuim la București, dar suntem foarte legați de meleagurile bucovinene și suntem mândri de originile noastre, de aceea am vrut o cununie cât mai autentică, în haine tradiționale. Prietenii și rudele au venit și ei îmbrăcați tradițional iar voia bună a fost întreținută de Hrincescu Mihai, cobzar din Arbore. Am avut parte de cea mai frumoasă și cea mai „a noastră” cununie!

Frunză verde iasomie
Noi mergem la cununie
Cununia cea de piatră
Nu se uită niciodată
Cununia cea de flori
Nu se uită până mori.
Strigături de nuntă din Bucovina

Veselia, dansul și ospățul cu alese bucate tradiționale au continuat la Hanul Voievozilor din Horodnic. La plecare, fiecare invitat a primit mărturie de nuntă ”o vază de la Marginea, ceramică autentică neagră, îmbrăcată într-o mini ie cusută manual”.

Iar povestea continuă în imagini…

Să trăiești mireasă cinstită
Ca o floare înflorită
Să ai parte de noroc
Ca sămânța-n busuioc
Să trăiți, s-aveți noroc.
Strigături de nuntă din Bucovina

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment

Locație: Hanul Voievozilor din Horodnic
Veșminte: Haine populare din comuna Arbore. Mireasa îmbrăcată cu hainele mamei mirelui – vechi de 42 de ani
Verighete: La Rosa
Aranjamente florale si buchet mireasa: Floral Couture Suceava
Fotograf: Land Of White Deer
Muzica: la cununie cobzar – Mihai Hrincescu din comuna Arbore. La nunta formatie si DJ
Hair stylist/Make up: Salon Anne Marie Radauti

Galerie foto