Să mergem fără tulpan
Am venit să stăm o lună,
Să fac chef și voie bună!
De-ți zice poftim, poftim,
Noi pe-atâtea mai venim,
Căci suntem vreo două sute,
Cu jupân mire-n frunte,
De sunteți bănuitori,
Noi suntem întorcători!
Strigături de nuntă

Irina și Alexandru s-au cunoscut în liceu, povestea lor continuând și până astăzi. Erau clasa a XII-a când iubirea le-a sărit în față ca o leoaică. De 9 ani formează un cuplu și sunt cei mai fericiți.

Deși la licee diferite, relația lor a dăinuit chiar și după admiterea la Facultate, când fiecare a ales alt oraș unde să-și continue studiile. Atunci nu știau că iubirea lor este autentică și că va dura în timp, făcând față oricărei provocări.

Ne-am cunoscut acum 9 ani, eram amândoi în clasa a 12-a, la licee diferite, din aceeași localitate, Câmpulung Moldovenesc. Era chiar sfârșitul liceului, amândoi aveam deja planurile făcute pentru facultate, eu urmând să merg la Cluj, iar el la Iași. Nu ne-am abătut de la planurile noastre, crezând că relația noastră nu va avea nici un viitor.

Lucrurile pe care le-au avut în comun i-au adus și mai aproape, amândoi studiind kinetoterapia. Am urmat aceeași facultate, kinetotarapie, dar în orașe diferite. În prezent, lucrăm la același loc de muncă, amândoi fiind kinetoterapeuți la un Spa de 5*.

Bucovineni până în adâncul sufletului, deși mutați în București, micul Paris nu le-a schimbat firea și au dorit cu tot dinadinsul să facă o nuntă cum știau ei că se face acasă.

De 5 ani ne-am mutat în București, dar rădăcinile noastre rămân tot în Bucovina, dovadă fiind și nunta în stilul tradițional autentic bucovinean. Zona în care ne-am născut și tradițiile ne-au îndemnat să organizăm nuntă tradițională. Am vrut să le arătăm și celorlalți ce înseamnă Bucovina cu tradițiile și oamenii ei.

Aceasta a avut loc în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava. Cununia civilă a fost gazduită de Pensiune Casa Poveste care păstrează căsuțe și obiecte vechi, autentice, de sute de ani, adunate de către proprietarii pensiunii, iar cununia religioasă a avut loc la Biserica Izvorul Tămăduirii.

Petrecerea a avut loc la Bucovina Grand Salon, o locație foarte elegantă și modernă, de care se ocupă niște profesioniști. Totul a fost la superlativ. De la aranjarea meselor, la servire până la mâncare, băuturi și prăjituri. Păreri exprimate de invitați din București, Cluj, Constanța. Au fost cu toții impresionați.

Vestimentația tradițională este autentică, cusută manual de către bătrânii localității, păstrată din generație în generație.

Decorurile au păstrat o linie simplă, în concordanță cu costumele tradiționale.

Atat de decor cat si de aranjamente florale s-a ocupat Michelle Events Suceava, buchetele au fost două, unul pe zi, din flori de câmp, pentru a se asorta cu costumul tradițional, iar celălalt, la biserica, a fost din bujori albi și roz. Decorul a fost gândit de Mihaela, o adevărată profesionistă, nu a fost nevoie să îi spun cum să îl facă, am purtat o discuție atunci când ne-am cunoscut, iar ea a înțeles ce îmi doresc. Eu doar i-am zis că vreau să fie culori calde, pe stilul romantic. A ieșit perfect!

Ca și tradiții, am avut iertăciunea rostită de către un vornic, am avut buciume și am avut caleașcă cu cai regali (frizieni) care au încântat fiecare invitat.

Nunta a fost atât de frumoasă încât și fotograful Mihai Roman a rămas impresionat. El ne povestește:

“Ce am simțit la această nuntă jur că e greu de descris în cuvinte și nu vă puteți imagina cât de mândru sunt că am fost aici. Ca om, ca fotograf, nici nu mai contează. Am văzut oameni care își prețuiesc atât de mult tradiția strămoșească și portul popular, am văzut bătrâni cu floare de colț prinsă la pălărie. Da! Floare de colț… Am auzit pentru prima oară un sunet de bucium și am stat la răcoarea caselor din lemn. Și atât de bună a fost ciorba, că am uitat de lingură… Aici oamenii nu sunt altfel. Aici oamenii sunt oameni. Aici este locul unde chiar am simțit cu fiecare părticică a sufletului meu că sunt ROMÂN.”

La nunta Irinei și a lui Alexandru toți invitați s-au simțit foarte bine, ei amintindu-și de ce înseamnă cuvântul tradițional.

Am avut invitați din alte părți ale României, care au rămas impresionați de tot ce s-a întâmplat acolo. Totul a fost o poveste, genul acela de nuntă la care vizei toată viață. În cazul nostru, visul ni s-a împlinit.

Vă urăm Casă de piatră !

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locația cununiei civile: Casa Poveste Pensiune-Muzeu
Locația petrecerii: Bucovina Grand Salon
Biserica: Biserica Izvorul Tămăduirii, Câmpulung Moldovenesc
Fotograf: Mihai Roman
Vestimentația  tradițională: cusuta manual de catre batranii localitatii, pastrata din generatie in generatie
Rochia de mireasă: Andree Salon
Costumul mirelui: Bigotti
Coafura: Glow Beauty Place
Machiajul: Carmen Sveduneac Make-up
Aranjamentele florale și buchetul miresei: Michelle Event
Muzica: Mirel Manea Orchestra și Marcel Pavel, supriza din partea mirelui pentru mireasă.
Tortul și prăjiturile: Gioseppini