Din vremurile antice prezența florilor la o nuntă semnifica fertilitatea, iar inițial buchetul de mireasă era compus din plante aromatice și terapeutice, ce aveau rolul de a proteja mireasa.

Buchetul de mireasă sub forma de astăzi, compus din flori, asortat cu rochia miresei, a fost introdus la nunta reginei Victoria și a Prințului Albert.

Idei și Sfaturi - Buchete de mireasă în stil tradițional 1

Regina Victoria și Prințul Albert de Saxe-Coburg și Gotha – Wikimedia

În cazul miresei tradiționale, buchetul de flori nu trebuie să fie unul care să iasă foarte mult în evidență, ci culorile trebuie să fie asemenătoare cu cele conținute de costumația miresei. De asemenea, buchetul de flori conține culorile drapelului nostru, roșu, galben și albastru.

Sursa: Georgiana și Adrian. Nuntă tradițională în București, Fotograf Lupașcu Photography, Buchet mireasă Monette Flowers

Iată care sunt cele mai folosite flori pentru buchetele în stil tradițional:

  • Bujorul este considerat floarea națională a României, fiind una din cele mai simple și mai frumoase flori. Este o floare bogată, cu petale generoase și disponibilă în numeroase culori, de la roz pană la roșu închis. Se poate combina foarte bine cu trandafirii sau freziile, chiar și cu lavanda, însă trebuie avut grijă ca celelalte flori să nu fie mai mari dacă dorim ca vedeta buchetului să fie bujorul. Bujorul este o floare văratică, preponderent întâlnită în luna iunie în România.
Sursa: Gabriela și Ionel – Nuntă tradițională în Câmpia Vlăsiei, Fotograf Elena Corbu, Buchet mireasă Complex Herăstrău
  • Floarea soarelui este foarte iubită de miresele noastre tradiționale. Aceasta simbolizează simplitatea și longevitatea, fiind o floare foarte rezistentă. Aceasta se combină foarte bine cu alte flori de câmp precum margaretele, sânzienele, lavanda, și cu spicele de grâu.
Sursa: Ileana și Eugen – Nuntă tradițională din Topoloveni, Argeș, Fotograf Mihai Nițoiu, Buchet mireasă Florărie Fortuna
  • Macul este o floare ce evocă simplitatea și prospețimea, și atrage atenția prin culoarea roșie vie. Ca și bujorul, sezonul macilor este la începutul verii, și anume în luna iunie. Pentru miresele ce aleg un buchet cu maci, această floare se poate combina foarte frumos cu alte flori precum margaretele, floarea soarelui sau alte flori de câmp etc. Însă trebuie avut în vedere faptul că această floare este foarte delicată.
  • Lavanda evocă romantism și simplitate. Este o floare foarte specială datorită culorii și mirosului. Se poate combina foarte frumos cu frezii albe sau roz, sau cu flori de câmp de culoare deschisă.
Sursa: Georgiana și Adrian. Nuntă tradițională în București, Fotograf Lupașcu Photography, Buchet mireasă Monette Flowers
  • Trandafirul este poate cea mai folosită floare pentru realizarea buchetelor de mireasă. Reprezintă simbolul iubirii și al pasiunii. Este disponibil în numeroase culori iar datorită rezistenței pe parcursul zilei este foarte des folosit în buchete de mireasă. De asemenea, se poate combina foarte ușor cu multe tipuri de flori și îl putem găsi în florării în orice perioadă a anului.
  • Margareta este o floare ce inspiră inocență și puritate.
  • Gypsophila sau floarea mireseidă naștere unui buchet de mireasă foarte delicat și va pune în evidență gingășia miresei. Aceasta înflorește din mai până în septembrie, perfectă pentru sezonul nunților. Arată foarte bine și în formă uscată. Se combină foarte bine cu trandafirii, garoafele, crizantemele etc.
  • Garoafa este întâlnită des la nunțile cu tematică tradițională, împreună cu florile de câmp. Disponibilă în culori foarte variate, și vă recomandăm să creați buchete amestecate cu garoafe colorate.
  • Spicele de grâu simbolizează fertilitatea și pot forma un buchet de mireasă foarte simplu, dar elegant. Se combină cu alte flori uscate în culori vii, pentru a crea contrastul necesar în definirea buchetului de mireasă.

Pentru mai multe sfaturi și îndrumări, puteți contacta furnizorii de servicii prezenți pe site-ul nostru: Flori, lumânări și decorațiuni, și să urmăriți articolele noastre despre nunți tradiționale.

Surse poze: