Noi aicea am venit
Cu cinste să ne închinăm,
Din suflet să vă rugăm
Să veniți și dumneavoastră
Să ne cinstiți nunta noastră
Și-apoi să jucăm cu toți
C-așa-i data la ospăț!
Daniela și Cristian locuiau la mai puțin de 2 kilometri unul de celălalt, în același sat chiar, dar nu s-a văzut niciodată înaintea primăverii anului 2015. Din pasiune pentru dansul și portul tradițional, Daniela s-a înscris în ansamblul de dansuri populare al comunei numit “Florile Teleormanului”. Într-un turneu în Budapesta l-a cunoscut pe Cristian exact pe holurile hotelului cu o seară înainte de spectacol.
Pasionată de jocul și portul românesc, în primăvara anului 2015 făceam parte din ansamblu comunei de dansuri populare “Florile Teleormanului”. Ne-am cunoscut în Budapesta, în timp ce eram plecați pentru a împărtășii jocurile noastre, el fiind acolo pentru a ne susține din public. Interesant este faptul că noi locuiam încă de la naștere la o distanță nu mai mare de doi kilometri, chiar în același sat, dar fără să ne zărim chipurile vreodată.
Ceea ce a început simplu într-un oraș străin a ajuns la o relație destul de trainică încât să fie încununată cu o nuntă ca în poveștile românești.
Visul de a purta portul românesc în ziua ce urma să ne unească pentru totdeauna , ne-a determinat să organizăm o nuntă tradițională.
Cununia religioasă a avut loc în Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din Slobozia despre care Daniela are numai cuvinte de laudă.
A fost cea mai aproape de sufletul nostru…pridvorul larg cu mușcate înflorite, seamănă cu pridvorul vechilor case țărănești, podelele sunt acoperite cu minunate covoare oltenești din lână, icoane vechi și noi sunt împodobite cu ștergare din pânză țesută în casă, soba din cahle de teracotă albă pictată cu albastru amintește de satele transilvane.Picturile de pe pereții bisericii în stil românesc vechi înfățișează, în stilul naiv al icoanelor țărănești, scene biblice, chipuri de sfinți și de voievozi români, scene din viața Sf. Ioan Rusu, Sf. Cuvioase Parascheva și Sf. Cuvioase Xenia de la Sankt Petersburg. În biserica mănăstirii Sf. Ioan Rusul este pictată Maica Domnului ținând în mâini o năframă în culorile drapelului românesc, înconjurată de sfinții români, având în spate harta României Mari. Este o pictură unicat în România care se mai găsește doar în Biserica Românească din Ierusalim.
Verighetele au fost alese cât mai simple, din aur galben având gravat în interior mesajul “Hristos în mijlocul nostru”, iar vestimentația a fost brodată la Chișinău, Republica Moldova. Nunta având loc în comuna Conțești, județul Teleorman.
Aranjamentele florale au fost făcute de către noi, împreună cu nașii.
Buchetele și cocardele de nuntă au fost realizate din bujori și lavandă de Luminița Vișan.
Invitațiile au urmat același tipar tradițional și personalizat.
Fiind pasionați de lucru de mână, am ales ca invitațiile noastre să fie confecționate manual de către noi, cu înfrumusețări simple alese din darurile lui Dumnezeu: spice de grâu, lavandă și flori de câmp.
Petrecerea a avut loc în hotelul Edma. Muzica a fost oferită de Taraful din Teleorman, iar prăjiturile au fost realizate de către mama mirelui.
În viața de zi cu zi cei doi miri au o stupină proprie de care se ocupă în majoritatea timpului, iar când au timp liber meșteșugăresc stând în casă, mai ales iarna. Așa lucrul nostru s-a mutat în mediul virtual și au luat naștere cele două pagini ale noastre: Stupina lu’ Cojo și Doina Lemnului.
Casă de piatră!
Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:
Fotograf: AM Studio
Biserica: Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din Slobozia
Locația petrecerii: Hotel Edma
Vestimentația tradițională: Vestimentația a fost brodată în Chișinău, Moldova
Verighetele: Traser Gold
Coafura: Alis Cristache Hairstylist
Machiajul: Lavinia Bazavan Make-up Artist
Aranjamentele florale și buchetul miresei: Aranjamentele florale au fost făcute de către noi, împreună cu nașii. Buchetele si cocardele de nuntă au fost realizate din bujori și lavandă de Luminița Vișan
Muzica: Taraful din Teleorman
Tortul și prăjiturile: Prăjiturile au fost făcute de către mama mirelui.
Invitațiile: Fiind pasionați de lucru de mână, am ales ca invitațiile noastre să fie confecționate manual de către noi, cu înfrumusețări simple alese din darurile lui Dumnezeu: spice de grâu, lavandă și flori de câmp.