Cuvintele se roteau, se roteau între noi,
înainte și înapoi,
și cu cât te iubeam mai mult, cu atât
repetau, într-un vîrtej aproape văzut,
structura materiei, de la-nceput.
Poveste sentimentală – Nichita Stănescu

Cine a zis că mediul online nu este benefic relațiilor inter-umane? De fapt mediul online aduce oamenii mai aproape. Așa s-a întâmplat și în cazul mirilor noștri care s-au cunoscut online. Mare este grădina online, ar zice o vorbă mai veche adaptată la zilele noastre.

De la un comentariu bine gândit și plin de profunzime s-a ajuns la o relație frumoasă, de iubire autentică și pasiune adevărată. Pavel este din Republica Moldova, dar de 7 ani locuiește în Cluj-Napoca, iar Petruța este originară din Petrila, a studiat la Cluj, dar când s-au cunoscut locuia în Anglia. Ce contează distanța când internetul ne face să descoperim oameni noi și să îi ținem mai aproape?

Povestea a început cu o frază sinceră și lipsită de subtilități: “Dacă fotografiile tale reflectă realitatea, atunci îmi doresc să te cunosc”, și a continuat cu “Dacă ceea ce ai arătat până acum reprezintă ceea ce ești cu adevărat, atunci vreau să îmi petrec restul vieții cu tine.”

Petruța este educatoare de copii cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani, Pavel este fotograf de evenimente și de lucrări de artă, iar de un timp încoace Petruța învață fotografia alături de alesul său. Ce poate fi mai frumos decât o pasiune comună, împărtășirea aceleiași curiozități!

Povestea de iubire care a început în stil poetic, încă se scrie pe meleagurile clujene și peste tot pe unde ne cheamă inima. Ca orice poveste de iubire care crește și se maturizează, legătura celor doi a ajuns și la pragul căsătoriei.
Cu emoție în voce, mirii noștri ne povestesc cât de frumos a surprins Dragoș Ludusan dragostea noastră în fotografii. El a fotografiat și cererea în căsătorie, e fotograful nostru de suflet.

Din iubire de țară, de port și de simplitate au ales să organizeze o nuntă tradițională foarte simplă. Prin urmare, cel mai greu le-a fost să aleagă pe cine să invite la nunta lor. Nu am urmat obiceiuri sau tradiții, ci a fost un eveniment îmbrăcat cu simplitate, lucrurile au decurs de la sine.
Vestimentația este specifică zonei Valea Jiului din care vin momârlanii. Este deosebită și mai ales are o valoare sentimentală mare deoarece este o moștenire de familie de la părinții miresei.

Verighetele sunt făcute de talentata Liana Sălăgean, o artistă care a făcut artă și din verighetele noastre. Pe ele sunt inscripționate 4 evenimente importante din timpul relației.
Momentan au făcut doar cununia religioasă la Biserica ortodoxă studențească din Hașdeu, deoarece au dorit ca petrecerea să aibă loc într-un hambar de lemn pe care nu l-au găsit până acum. Au avut o masă restrânsă cu cei apropiați la Restaurant Livada. Vor sărbători alături de cei dragi atunci când vor putea avea petrecerea viselor lor.

Vă urăm ani binecuvântați!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Fotograf: Dragoș Ludusan – Be Light Photography
Videograf: RotundPerfect
Biserica: Biserica ortodoxă studențească din Hașdeu
Locația: Restaurant Livada
Vestimentația: costume populare specifice momârlanilor din Valea Jiului. Moștenite de la părinții miresei.
Verighetele: Liana Sălăgean
Coafura și machiajul: Mihaela BraicSalon Isha
Machiajul: Salon Isha – Dana Miron
Aranjamentele florale și buchetul miresei: Galeria cu Flori