Din ce în ce mai multe cupluri aleg să facă o nuntă cu multe elemente în stil tradițional, de la îmbrăcăminte până la decorațiunile florale. În acest articol vă prezentăm câteva sugestii de coafuri pentru viitoarele mirese ce doresc să fie în ton cu stilul tradițional.

Una din cele mai potivite coafuri este coafura realizată din împletituri, fie că este vorba despre un coc sau despre coadă lăsată pe spate.

Cocurile rămân un stil de coafură foarte elegant și sofisticat, dar și foarte comod în același timp. Există diverse variații de cocuri cu împletituri, cum ar fi de exemplu împletitura un pic mai sus de breton.

Se poate opta pentru același stil de împletitură completă a bretonului, ce se nu ne împiedică deloc să folosim un voal simplu accesorizat cu margarete.

Cel mai clasic tip de împletitură este coada împletită lăsată pe spate sau într-o parte, foarte potrivit pentru ținutele tradiționale.

O alta variantă de coafură cu împletituri este coafura compusă din două cozi împletite. Aceste tipuri de coafură conferă un look boem, precum Ileana Cosânzeana.

Iar dacă doriți o coafură în același stil dar cu note de modernitate, puteți opta pentru coada de pește, ce se realizează la fel de simplu ca și coada împletită însă printr-un procedeu ușor diferit.

Un coc simplu, ușor răsucit este de asemeni o opțiune foarte potrivită, indiferent de modelul costumului. Cununa din flori naturale conferă autenticitate și farmec.

Sursa: Ileana și Eugen – Nuntă tradițională din Topoloveni, Argeș, Fotograf Mihai Nițoiu, Coafura Salon Issis

Un alt tip de coafură este cocul un pic mai complex, lăsat ușor pe o parte, foarte romantic mai ales când este accesorizat cu nelipsita coroniță din flori.

Sursa: Iulia și Andrei. Nuntă tradițională în Bucovina, Fotograf Oana Toma, Coafura Glow Beauty Place

În locul cununei de flori putem opta pentru un coc cu flori inserate în păr.

Pentru miresele care doresc o coafură sofisticată și elegantă, dar și foarte comodă, pot opta pentru un  coc înalt evidențiat de o bandă cu flori.

Iar miresele care doresc o coafură și mai lejeră pot alege să poarte părul lăsat liber pe spate și ușor buclat. Această coafură este foarte potrivită pentru miresele romantice. De asemeni, se accesorizează foarte frumos cu o cunună din flori.

Florile naturale sunt nelipsite pentru realizarea coafurilor în stil tradițional. Aproape orice coafură devine deosebită.  Printre acestea se numără împletitura lejeră cu gypsophila (floarea miresei), foarte ușor de realizat, însă plină de farmec și rezistență. Pentru realizarea acestei coafuri, părul se împarte în trei părți și se împletește de la baza cefei.

Pentru realizarea cununilor din flori se pot folosi florile din sezonul în care are loc nunta. Însă acestea trebuie să se asorteze și cu buchetul de flori. Nu este neapărat să fie același tip de flori însă să se combine frumos în privința culorilor și a texturei.

Puteți viziona documentarul din Țara Oașului: șezătoarea oșenească, împletitul miresî

În unul din următoatele noastre articole vă vom vorbi despre buchete de mireasă în stil tradițional.

Surse poze: