Miresucă cu margele
Și obrazuri frumușele,
Obrăjori îmbujorați
Ochișori înlăcrimați
Lacramile-s ca bobu’
Pa obrajuri ca focu’
Lacramile-s ca de rouă
Pa obrajuri amândouă
Mireasa, mandră ți-i fața
Nu știu cum ți-a fi viața
Mărgelile ți-or pt’ica
Obrazu’ ți-i s-a usca.
Miresucă cu margele – Grigore Lese

Dragostea pentru cântecul popular a fost la baza poveștii de dragoste dintre mirii noști, Florentina și Ionuț. Florentina Vlad s-a născut în comuna Bogdan Vodă ce se află în zona Maramureșului istoric. Copilăria a petrecut-o bucurându-se de frumusețea și simplitatea satului românesc, alături de oameni care au păstrat tradițiile și portul popular românesc.

De mică, Florentina a fost fascinată de cântecul popular și în special de cel maramureșean. Cu ajutorul învățătoarei sale Negru Elena, Florentina s-a înscris la școala populară de arte. Cu trecerea timpului, Florentina a început să participe la numeroase festivaluri de muzică populară și să câștige numeroase premii, devenind astfel cântăreață de muzică populară profesionistă.

Florentina l-a întâlnit pe Ionuț Lemnean pe vremea când aceasta cânta într-un local de petrecere iar Ionuț venea pe acolo cu prietenii lui. Mereu eram cu ochii după el, îmi plăcea să îl văd, îl admiram. După o perioadă de timp a venit și momentul când de 1 Martie mi-a trimis un mărtișor virtual. De aici a început totul… din acel moment am știut că el va fi alesul.

După un an și jumate de când eram împreună, ne-am gândit să mergem în prima noastră vacanță în Paris. Odată cu aceasta a venit și cea mai mare surpriză din viața mea: cererea în căsătorie.

Așa a început noua mea viață lângă un om fără de care nu îmi văd viitorul. După lungi discuții cu familiile noastre am ajuns la concluzia că cel mai potrivit ar fi să păstrăm și obiceiurile vechi, dat fiind faptul că eu cânt muzică populară.Astfel Florentina și Ionuț au făcut cununia civilă în stil tradițional.

Cu această ocazie, Florentina a realizat și videoclipul melodiei Miresuca-s bine-mi șede.

Melodia și videoclipul ilustrează modul în care se îmbrăcau cu ani în urmă, miresele din comuna Bogdan Vodă, județul Maramureș. Cununa din ceară și cozi împletite cu tidru  făceau parte din vestimentația mireselor de altădată. Acest videoclip a fost realizat cu scopul de a păstra în continuare nunta tradițională din Maramureș.

A fost o experiență unică și de neuitat și am dori să o transmitem mai departe pentru a conserva tradițiile și obiceiurile Maramureșului istoric.

Vă dorim ani binecuvântați împreună!

 

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locație petrecere: Muzeul Satului din Baia Mare
Fotograf:  Johnny Filip, Photo Alessi
Cameraman: Cosmin Tomoiaga
Coafura: Raluca Sfara, Noblesse Beauty Studio
Machiajul: Ioana FilipNoblesse Beauty Studio și Ancuța Pașca 
Muzica: mireasa Florentina Vlad acompaniată la vioară de către Ioachim Făt. Melodia Miresuca-s bine-mi șede a fost compusă de către Dorel Trif.
Dans: Ansamblul Folcloric Tulnicul